ΕΛΛΑΔΑ

17 ακίνητα, καταθέσεις, θυρίδες: Αυτό θα συμβεί αν κάποιος κληρονόμος του Τράγκα κάνει αποδοχή κληρονομιάς

Η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα), η φοροδιαφυγή και η απιστία είναι μόνο κάποια από τα αδικήματα που εντόπισε η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος στο πόρισμά της για τη δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, καθώς αναμένονται να προστεθούν και άλλα.

Σύμφωνα με το 60σέλιδο πόρισμα της Αρχής η επίμαχη περιουσία φέρεται να αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας άρα είναι δεδομένο ότι οι κληρονόμοι δεν μπορούν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως ανέφεραν δημοσιογραφικές πληροφορίες πρωινών εκπομπών, η περιουσία του δημοσιογράφου ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα.

Όσον αφορά την ακίνητη περιουσία του εκλιπόντα χωρίζεται σε εντός και εκτός ελληνικής επικράτειας. Από τα ακίνητά του τα δύο είναι στη Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό και από ένα στο Παρίσι και στο Σεν Τροπέ.

Μεταξύ άλλων υπάρχουν διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και στο Μανχάταν.

Το πόρισμα διαβιβάστηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής ξεπλύματος ε.τ Αντεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπο Βουρλιώτη, στον Οικονομικό Εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact