ΥΓΕΙΑ

3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις (η κύρια αιτία θανάτου) και για εγκεφαλικό επεισόδιο (η τέταρτη κύρια αιτία θανάτου) και συμβάλλει σε περισσότερους από 1.100 θανάτους την ημέρα .

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους μπορούν να αποφευχθούν. Υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες για την υψηλή αρτηριακή πίεση, παρόλα αυτά λιγότερο από το 44% των περιπτώσεων ελέγχονται.

Συμβουλές για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Εάν ενδιαφέρεστε να ελέγξετε την αρτηριακή σας πίεση, υπάρχουν τρία νέα ευρήματα της ιατρικής βιβλιογραφίας τα οποία πρέπει να γνωρίζετε.

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την αρτηριακή σας πίεση στο σπίτι

Έρευνα τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι όταν οι γιατρός μετράει την αρτηριακή πίεση τους ασθενή στο ιατρείο του, ενδεχομένως τα αποτελέσματα να μην είναι πάντα ακριβή.

Μελέτες δείχνουν ότι το 65% των αρτηριακών πιέσεων που λαμβάνονται σε ένα ιατρείο δεν είναι σωστό. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης στο σπίτι μπορεί να είναι ένας καλύτερος δείκτης κινδύνου από τις μετρήσεις στο γραφείο και ότι η παρακολούθηση στο σπίτι μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει τον έλεγχο.

Μπορεί να είναι καλύτερο να παίρνετε τα φάρμακα για την αρτηριακή σας πίεση τη νύχτα

Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η λήψη φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση τη νύχτα κάνει καλύτερη δουλειά και, το πιο σημαντικό, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου, καρδιακής προσβολής, καρδιακής ανεπάρκειας και εγκεφαλικού επεισοδίου. Η μόνη προσοχή είναι εάν παίρνετε ένα φάρμακο για την αρτηριακή πίεση που είναι διουρητικό, μπορεί να είναι καλύτερο να το παίρνετε το πρωί για να αποφύγετε να πηγαίνετε στο μπάνιο τη νύχτα.

Εάν η αρτηριακή σας πίεση ήταν δύσκολο να ελεγχθεί, ρωτήστε το γιατρό σας μήπως υπάρχει ορμονικό πρόβλημα

Γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό ότι μια από τις αιτίες της υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι η αύξηση της ορμόνης αλδοστερόνης.. Αυτό θεωρείται σπάνιο. Πρόσφατη έρευνα, ωστόσο, δείχνει ότι τα υψηλά επίπεδα αλδοστερόνης μπορεί να είναι μια πιο συχνή αιτία της υψηλής αρτηριακής πίεσης από ό, τι πιστεύανε οι ειδικοί παλαιότερα.

Τέλος οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η τακτική άσκηση, η κατανάλωση θρεπτικών τροφών, η αποφυγή υπερβολικής αλκοόλης και αλατιού και η μείωση του βάρους μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές (ή περισσότερο!) από οποιοδήποτε φάρμακο.

Εκτός από την αλλαγή του τρόπου ζωής, μιλήστε με το γιατρό σας για να δείτε εάν θα πρέπει να παρακολουθείτε την αρτηριακή σας πίεση στο σπίτι, να παίρνετε τα φάρμακά σας τη νύχτα και ενδεχομένως να ελέγχετε για υψηλά επίπεδα αλδοστερόνης.

newsitamea/ photo unsplash

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact