ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη: Η Τουρκία έχει σχέδιο για εισβολή στην Ελλάδα – Στο «φως» απόρρητα έγγραφα

Αποκάλυψη: Η Τουρκία έχει σχέδιο για εισβολή στην Ελλάδα – Στο «φως» απόρρητα έγγραφα

Υπάρχει μία αποκάλυψη από τούρκους δημοσιογράφους της ιστοσελίδας Nordic Monitor, στην οποία υποστηρίζουν και με στοιχεία που έχουν δημοσιεύσει ότι η Τουρκία έχει σχέδιο εισβολής εναντίον της Ελλάδας από το 2014.

Για μυστικά έγγραφα που κυκλοφορούσαν μεταξύ Τούρκων αξιωματούχων και στα οποία αναφερόταν σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα κάνει λόγο άρθρο του Nordic Monitor.

«Η Τουρκία έχει σχέδιο για την εισβολή στην Ελλάδα, αποκαλύπτουν μυστικά έγγραφα» είναι ο τίτλος του άρθρου του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Το όνομα του σχεδίου εισβολής στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα έγγραφα είναι “Cakabey” και πρόκειται για μυστική στρατιωτική επιχείρηση που ονοματίστηκε από Τούρκο πολέμαρχο του 11ου αιώνα, ο οποίος διοικούσε ένα ανεξάρτητο κράτος κατά τη βυζαντινή εποχή.

Τα έγγραφα έχουν ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014 «υποδηλώνοντας πως πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία ύστερα από έλεγχο προηγούμενης έκδοσης και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό», γράφει ο Μποζκούρτ.

Ωστόσο, δεν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες του σχεδίου, πέραν του ονόματος και της ημερομηνίας ανανέωσής του. Οι λεπτομέρειες της εισβολής μάλλον είχαν χαρακτηριστεί «άκρως απόρρητες» και ως τέτοιες δεν θα μπορούσαν να έχουν κυκλοφορήσει ούτε στο εσωτερικό σύστημα ανταλλαγής e-mail ανάμεσα σε Τούρκους αξιωματικούς.

Η αποκάλυψη του σχεδίου

Τα έγγραφα βρίσκονταν σε φάκελο δικαστικής υπόθεσης που εξεταζόταν την Άγκυρα, με τον εισαγγελέα Σερντάρ Κοζκούν, πιστού στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να… ξεχνάει να βάλει τα διαβαθμισμένα έγγραφα μέσα στο φάκελο προτού τον καταθέσει στο δικαστήριο.

Τα απόρρητα έγγραφα τα είχε συλλέξει από το Γενικό Επιτελείο κατά τη διάρκεια έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος του ’16.

Τα έγγραφα, μεταξύ των οποίων κι εκείνο όπου αναφερόταν και το σχέδιο για εισβολή στην Ελλάδα, τα είχα ανταλλάξει κορυφαίοι αξιωματούχοι του Γενικού Επιτελείου καθώς χρησιμοποιούν εσωτερικό και ασφαλές σύστημα ανταλλαγής e-mail.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Παγώνει» η αντίδραση της «μαυροφορεμένης» στο κρατητήριο

Οι πρώτες πληροφορίες είναι σοκαριστικές. Αποφεύγει ακόμα και…

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι θα πέσει παγκόσμια πείνα

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο…

Κρυφή συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν;

Ο Τραμπ μάλλον είναι έτοιμος να υποστηρίξει ξανά…

Σε αρκετά δύσκολη θέση ο Έντι Ράμα μετά τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας

Σε αρκετά δύσκολη θέση πρέπει να έχει περιέλθει…

Σας έλειψα;

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες,…
contact