ΕΛΛΑΔΑ

«Κλείδωσε» η συμφωνία: Η Γαλλία δεσμεύτηκε να βοηθήσει σε τυχόν «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία

Δυστυχώς τα πράγματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σοβαρεύουν! Υπάρχουν εκείνοι που προβλέπουν «θερμό καλοκαίρι» και κάποιοι που προσδιορίζουν χρονικά την κλιμάκωση το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο.

Όποιος και να έχει δίκιο ένα είναι το σίγουρο: «Στερεύει» ο χρόνος για την στρατιωτική προετοιμασία της χώρας, καθώς το επεισόδιο με την Τουρκία μοιάζει, αυτή την στιγμή, αναπόφευκτο παρά την όποια επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Ως εκ τούτου, οι στρατιωτικοί προετοιμάζουν τον Ελληνικό Στρατό για παν ενδεχόμενο, μελετούν περαιτέρω ενίσχυση στον εξοπλισμό της χώρα αλλά και αξιοποίηση στο 100% των όποιων καλών σχέσεων υπάρχουν με χώρες.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το Πεντάγωνο θέλει γαλλική «οµπρέλα» στην Μεσόγειο, πιέζοντας για την αποστολή µίας ή δύο φρεγατών Fremm στην περιοχή µας ή ακόµη και για µεταστάθµευση γαλλικών µαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Η αλήθεια είναι πως το Παρίσι έχει αυτή την περίοδο την πιο «καθαρή» θέση έναντι των ελληνικών συμφερόντων, και ταυτόχρονα σχεδόν εχθρικές σχέσεις µε την Τουρκία.

Ωστόσο, η Ελλάδα πρέπει, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, να εξασφαλίσει μόνη της την όποια αντίδραση απέναντι στους Τούρκους, καθώς σε περίπτωση επεισοδίου είναι άγνωστο αν τελικά οι Γάλοι και οι όποιοι Γάλλοι θα συνδράμουν.

Βέβαια στην πολιτική έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα και, στην παρούσα φάση, τα συμφέροντά Γαλλίας και Ελλάδας στην Μεσόγειο ευθυγραµµίζονται και η Αθήνα σπεύδει να το εκμεταλλευθεί.

Μάλιστα, το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», κάνει λόγο για «δέσμευση του Παρισιού ότι θα μα συνδράμει σε θερμό επεισόδιο», ενώ αναφέρεται πως «κλείδωσε» η συμφωνία αγοράς των δύο Belharra από το Πολεμικό Ναυτικό, μαζί με στρατιωτικό-διπλωματική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας.

El.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact