ΕΛΛΑΔΑ

«Κλείδωσε» η συμφωνία: Η Γαλλία δεσμεύτηκε να βοηθήσει σε τυχόν «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία

Δυστυχώς τα πράγματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σοβαρεύουν! Υπάρχουν εκείνοι που προβλέπουν «θερμό καλοκαίρι» και κάποιοι που προσδιορίζουν χρονικά την κλιμάκωση το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο.

Όποιος και να έχει δίκιο ένα είναι το σίγουρο: «Στερεύει» ο χρόνος για την στρατιωτική προετοιμασία της χώρας, καθώς το επεισόδιο με την Τουρκία μοιάζει, αυτή την στιγμή, αναπόφευκτο παρά την όποια επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Ως εκ τούτου, οι στρατιωτικοί προετοιμάζουν τον Ελληνικό Στρατό για παν ενδεχόμενο, μελετούν περαιτέρω ενίσχυση στον εξοπλισμό της χώρα αλλά και αξιοποίηση στο 100% των όποιων καλών σχέσεων υπάρχουν με χώρες.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το Πεντάγωνο θέλει γαλλική «οµπρέλα» στην Μεσόγειο, πιέζοντας για την αποστολή µίας ή δύο φρεγατών Fremm στην περιοχή µας ή ακόµη και για µεταστάθµευση γαλλικών µαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Η αλήθεια είναι πως το Παρίσι έχει αυτή την περίοδο την πιο «καθαρή» θέση έναντι των ελληνικών συμφερόντων, και ταυτόχρονα σχεδόν εχθρικές σχέσεις µε την Τουρκία.

Ωστόσο, η Ελλάδα πρέπει, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, να εξασφαλίσει μόνη της την όποια αντίδραση απέναντι στους Τούρκους, καθώς σε περίπτωση επεισοδίου είναι άγνωστο αν τελικά οι Γάλοι και οι όποιοι Γάλλοι θα συνδράμουν.

Βέβαια στην πολιτική έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα και, στην παρούσα φάση, τα συμφέροντά Γαλλίας και Ελλάδας στην Μεσόγειο ευθυγραµµίζονται και η Αθήνα σπεύδει να το εκμεταλλευθεί.

Μάλιστα, το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», κάνει λόγο για «δέσμευση του Παρισιού ότι θα μα συνδράμει σε θερμό επεισόδιο», ενώ αναφέρεται πως «κλείδωσε» η συμφωνία αγοράς των δύο Belharra από το Πολεμικό Ναυτικό, μαζί με στρατιωτικό-διπλωματική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας.

El.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Παγώνει» η αντίδραση της «μαυροφορεμένης» στο κρατητήριο

Οι πρώτες πληροφορίες είναι σοκαριστικές. Αποφεύγει ακόμα και…

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι θα πέσει παγκόσμια πείνα

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο…

Κρυφή συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν;

Ο Τραμπ μάλλον είναι έτοιμος να υποστηρίξει ξανά…

Σε αρκετά δύσκολη θέση ο Έντι Ράμα μετά τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας

Σε αρκετά δύσκολη θέση πρέπει να έχει περιέλθει…

Σας έλειψα;

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες,…
contact