ΚΟΣΜΟΣ

90χρονος πρώην Γερουσιαστής ετοιμάζεται να ξαναπαντρευτεί… με άντρα!

Ο πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβανίας, Χάρις Γούφορντ (Harris Wofford), είναι έτοιμος να παντρευτεί έναν άνδρα 50 χρόνια νεότερο του, δύο δεκαετίες μετά το θάνατο της συζύγου του.

O Γούφορντ, πρώην μέλος της Γερουσίας των ΗΠΑ από 1991 έως 1995, ήταν παντρεμένος με την Κλαίρ Γούφορντ (Clare Wofford), επί 48 χρόνια, μέχρι που πέθανε όταν ήταν 70 ετών το 1996.

(ο μέλλοντας γαμπρός, Matthew Charlton, photo:daily entertainment news)

 

Στη στήλη του, στην εφημερίδα «New York Times», ο ίδιος εξήγησε ότι πέντε χρόνια αργότερα, το 2011, γνώρισε τον Μάθιου Τσάρλτον, έναν 25χρονο τότε νέο, σε μια παραλία, την εποχή που ο Γούφορντ είχε ήδη πατήσει τα 75.

«Καθώς πιάσαμε την κουβέντα, μου έκανε εντύπωση και μου τράβηξε την περιέργεια οι προσεγμένοι τρόποι του και η έντονη γοητεία του. Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι ήταν κάποιος που θα ήθελα να τον γνωρίσω καλύτερα. Μας χώριζαν πολλές δεκαετίες ηλικιακά και είχαμε πολύ διαφορετικά επαγγελματικά ενδιαφέροντα, αλλά μας έκανε το κλικ», έγραψε ο 90χρονος πολιτικός.

Ταξίδεψαν σε όλη την Ευρώπη μαζί ως στενοί φίλοι, προτού να γίνουν ζευγάρι.

«Και οι δύο αισθανθήκαμε αμέσως την σπίθα που υπήρχε μεταξύ μας, και όσο περνούσε ο καιρός, συνειδητοποιήσαμε ότι η γνωριμία μας είχε εξελιχθεί σε αγάπη. Εκτός από την Κλαίρ, δεν είχα αισθανθεί ποτέ ξανά πριν την αγάπη με αυτό τον τρόπο», εξομολογείται.

(φωτογραφία: U.S. Senate Historical Office/wikipedia)

 

Ο Γούφορντ, που ανήκει στους Δημοκρατικούς και ήταν ειδικός σύμβουλος για τα πολιτικά δικαιώματα στον Πρόεδρο Τζον Κένεντι (John F Kennedy) και ειδικός σύμβουλος του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ (Martin Luther King Jr.), είπε ότι πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια για να αποκαλύψει στα τρία παιδιά του τη σχέση του με τον Μάθιου. Τελικά, αυτά καλωσόρισαν τον Μάθιου στην οικογένεια τους, όπως και ο Γούφορντ έγινε «θερμά δεκτός» από τους γονείς του Μάθιου.

«Για κάποιους, ο δεσμός μας είναι απολύτως φυσικός, για άλλους αποτελεί μια παράξενη έκπληξη, αλλά πρέπει να εστιάζουμε στη δύναμη των συναισθημάτων μας και στην αφοσίωσή μας ο ένας για τον άλλο. Είμαστε τώρα μαζί για 15 χρόνια», έγραψε ο Γούφορντ.

«Πολύ συχνά, η κοινωνία μας προσπαθεί να ταξινομήσει τους ανθρώπους και να τους αποδώσει ταμπέλες: στρέιτ, γκέι ή μπάι. Εγώ δεν κατατάσσω τον εαυτό μου με βάση το φύλο εκείνων που αγαπώ. Είχα ένα γάμο με μια υπέροχη γυναίκα που κράτησε για σχεδόν μισό αιώνα και τώρα είμαι τυχερός που βρήκα την ευτυχία για δεύτερη φορά».

«Δύο φορές έχω αισθανθεί μια τέτοια έλξη, ένα τέτοιο πάθος στην ζωή μου», πρόσθεσε. «Στην ηλικία των 90 ετών, είμαι τυχερός να ζω σε μια εποχή όπου το Ανώτατο Δικαστήριο ενίσχυσε αυτό που ο Πρόεδρος Ομπάμα ονόμασε «την αξιοπρέπεια του γάμου», με την παραδοχή ότι ο γάμος δεν βασίζεται στον σεξουαλικό χαρακτήρα, ή στην φύση των επιλογών και των ονείρων του καθένα μας, αλλά βασίζεται στην αγάπη», κατέληξε ο πανευτυχής πρώην Γερουσιαστής. 

Ο Γούφορντ πρόκειται να παντρευτεί με τον αγαπημένο του Τσάρλτον στις 30 Απριλίου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact