ΥΓΕΙΑ

Τι μπορεί να προκαλέσει η τοξική μούχλα στον εγκέφαλο

Αμερικανοί επιστήμονες εξετάζουν παλαιά κτίρια στη Νέα Υόρκη ώστε να μελετήσουν την ακριβή επίδραση της τοξικής μούχλας στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Υποστηρίζουν ότι η κακή ποιότητα αέρα σε ένα κτίριο λόγω της τοξικής μούχλας μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του εγκεφάλου, οδηγώντας σε εναλλαγές της διάθεσης, εκρήξεις θυμού ή νοητική κατάπτωση.

Μάλιστα, η έκθεση σε τοξική μούχλα μπορεί να εξηγήσει γιατί ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα παλιά κτίρια είναι «στοιχειωμένα».

«Οι εμπειρίες που παραθέτουν όσοι δηλώνουν ότι έχουν βρεθεί σε ένα στοιχειωμένο κτίριο θυμίζουν τα ψυχολογικά ή νευρολογικά συμπτώματα που εκδηλώνουν άτομα που έχουν εκτεθεί σε τοξική μούχλα», δηλώνει ο καθηγητής Shane Rogers από το Πανεπιστήμιο Κλάρκσον της Νέας Υόρκης. Η ψυχοδραστική επίδραση ορισμένων μυκήτων είναι γνωστή, αναφέρει ο καθηγητής, όμως δεν είναι ακόμη απολύτως βέβαιο εάν ισχύει κάτι αντίστοιχο για τη μούχλα που αναπτύσσεται στους εσωτερικούς χώρους.

Σωματικά συμπτώματα, όπως η κρίση αλλεργίας ή άσθματος, μπορούν να αποδοθούν στην έκθεση σε μούχλα, ωστόσο η επίδραση αυτής στη λειτουργία του εγκεφάλου παραμένει αμφιλεγόμενη στους επιστημονικούς κύκλους.

Έχει παρατηρηθεί βέβαια ότι ψυχολογικά συμπτώματα, όπως οι εναλλαγές της διάθεσης, η υπερκινητικότητα, ο παράλογος θυμός αλλά και η γνωστική κατάπτωση έχουν παρατηρηθεί πολλάκις σε άτομα που εκτίθενται σε μούχλα.

Ο Rogers και οι συνεργάτες του εξετάζουν επί του παρόντος την ποιότητα αέρα σε κτίρια της Νέας Υόρκης που φέρεται να «κατοικούνται» από πνεύματα ώστε να διαπιστώσουν εάν η μούχλα στο εσωτερικό τους μπορεί να αποτελέσει λογική εξήγηση για το φαινόμενο.

Θα συγκρίνουν τα δείγματα από τα κτίρια αυτά με δείγματα από κτίρια στα οποία δεν έχει παρατηρηθεί μεταφυσική δραστηριότητα για να δουν αν διαφέρουν οι τύποι μυκήτων στις δύο περιπτώσεις.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact