ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ομπάμα: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή από την κλιματική αλλαγή

"Σήμερα δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας από την κλιματική αλλαγή": Ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε μια προειδοποίηση για δράση, καθώς πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

"Ουδείς μπορεί πλέον να αρνηθεί ούτε να αγνοήσει την κλιματική αλλαγή", υπογράμμισε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος στην εβδομαδιαία ομιλία του, υπενθυμίζοντας πως το 2014 ήταν η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ από το 1880 που άρχισαν να τηρούνται αρχεία με τις θερμοκρασίες.

Δεύτερη μετά την Κίνα χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί να μειώσουν αυτές τις εκπομπές τους κατά 26% – 28% έως το 2025, σε σχέση με το 2005.

"Είναι μια προβληματική που υπερβαίνει κατά πολύ την προεδρία μου", συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα. "Δεν έχουμε παρά μόνο έναν πλανήτη. Έπειτα από χρόνια, θέλω να μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στα μάτια και να τους πω ότι κάναμε ό,τι μας ήταν δυνατό για να τον προστατεύσουμε".

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως την Τετάρτη, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, θα μεταβεί στο εθνικό πάρκ Έβεργκλεϊντς της Φλόριντα, "έναν από τους πιο ιδιαίτερους τόπους της χώρας, αλλά και από τους πιο ευαίσθητους".

Σ’ αυτό το τμήμα της χώρας, "η άνοδος της στάθμης των θαλασσών θέτει σε κινδυνο έναν εθνικό θησαυρό και τον οικονομικό κινητήρα της βιομηχανίας του τουρισμού", υπογράμμισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει θέσει τον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής μεταξύ των προτεραιοτήτων του, ελπίζει ότι θα επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα τον Δεκέμβριο στο Παρίσι, έξι χρόνια μετά την ηχηρή αποτυχία της συνόδου κορυφής της Κοπεγχάγης στην οποία είχε συμμετάσχει.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact