ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μειώνονται οι πιθανότητες ενός grexit»

Οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέσα στους επόμενους 12 μήνες έχουν μειωθεί, παρά το γεγονός ότι εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, κατέδειξε έρευνα η οποία διεξήχθη τον Μάιο σε δείγμα επενδυτών που εδρεύουν κυρίως στη Γερμανία.

Η έρευνα σε δείγμα περίπου 1.000 ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα της εταιρείας συμβούλων sentix, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το 41% εξ αυτών περιμένει η Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, από 49% τον Απρίλιο. Το ποσοστό αυτό πάντως είναι αισθητά υψηλότερο από το 22,5% που καταγραφόταν σε αντίστοιχη έρευνα τον Ιανουάριο.

«Οι επενδυτές προφανώς θεωρούν σοβαρές —παρά το ακόμη αβέβαιο μέλλον της Ελλάδας— τις τοποθετήσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι θέλει να παραμείνει στο κοινό νόμισμα», επισήμανε ο Σεμπάστιαν Βάνκε, αναλυτής της sentix.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact