ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε λειτουργία ενεργειακός σταθμός στη Γεωργία

Σε λειτουργία τέθηκε ο σταθμός παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο στο Γκαρνταμπανί της Γεωργίας ο οποίος κατασκευάστηκε με τη συνδρομή και τεχνική βοήθεια της Τουρκίας και έχει ισχύ 230ΜW.

Το οικονομικό κόστος της επένδυσης στον σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 39 χλμ., από την πρωτεύουσα Τιφλίδα, έφτασε στα 220 εκατ. δολάρια και θα καλύψει ποσοστό 15% από το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της Γεωργίας.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, έδωσε έμφαση στο στρατηγικό ρόλο που έχει το έργο, για την εδραίωση της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Γεωργίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η κατασκευή του έργου έγινε από την τουρκική εταιρεία Calik και ολοκληρώθηκε τρεις μήνες νωρίτερα, από την προβλεπόμενη ημερομηνία.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact