ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΕΕ: «Όχι» σπασμωδικές κινήσεις εισπρακτικού χαρακτήρα στην παιδεία

Αντίθετο το Οικονομικό Επιμελητήριο στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Κατά της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση τάσσεται το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.), επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε κανένα κράτος της Ε.Ε. «Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό, το οποίο ουδείς δικαιούται να στερεί με σπασμωδικές κινήσεις και αποφάσεις καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα», τονίζεται από το Ο.Ε.Ε.

Το κράτος «πρωτίστως οφείλει να ενθαρρύνει την παιδεία παρέχοντας ισχυρά κίνητρα», υπογραμμίζει το Ο.Ε.Ε., προειδοποιεί για αύξηση της «αύξηση της παραπαιδείας, με σημαντικές απώλειες εσόδων και για το κράτος», και εκτιμά ότι «η κατακόρυφη επιβάρυνση των συγκεκριμένων υπηρεσιών με έμμεση φορολογία αγγίζει όλα τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς αφορά σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών».

«Απαιτείται αξιόπιστος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για αυτόν το βασικό τομέα άσκησης πολιτικής, χωρίς παλινωδίες και πισωγυρίσματα και σε κάθε περίπτωση λαμβάνοντας πάντα υπόψη το δίκαιο και τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σταθερό μέλος της οποίας είναι η Ελλάδα. Απορίας άξιον είναι το πώς η ελληνική κυβέρνηση αφενός και τα στελέχη της Ε.Ε. αφετέρου, σχεδιάζουν μέτρα και νόμους αμφιλεγόμενης κοινοτικής νομιμότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact