ΥΓΕΙΑ

Πάνω από 1.300 τα κρούσματα του Έμπολα

Δεν σταματά να επιδεινώνεται ο απολογισμός της επιδημίας αιμορραγικού πυρετού που οφείλεται στον ιό Έμπολα σε κράτη της δυτικής Αφρικής. Τα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.300 και οι θάνατοι τους 729 ως την 27η Ιουλίου. Οι 57 έχασαν τη ζωή τους από την 23η ως την 27η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Από την 23η ως την 27η Ιουλίου, «συνολικά 122 νέα κρούσματα (επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα) καθώς και 57 θάνατοι σημειώθηκαν στη Γουινέα, στη Λιβερία, στη Νιγηρία και στη Σιέρα Λεόνε», διευκρίνισε ο οργανισμός αυτός του ΠΟΥ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.

Ακόμη, ο ΠΟΥ ανέφερε πως οι αρχές της Νιγηρίας έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει 59 πρόσωπα τα οποία ήλθαν σε επαφή με έναν υπήκοο των ΗΠΑ ο οποίος απεβίωσε στο Λάγκος την περασμένη εβδομάδα όπου έφθασε από το Λιβερία μέσω του Τόγκο και της Γκάνας.

Στο μεταξύ η Κένυα και η Αιθιοπία, όπου βρίσκονται δύο από τα σημαντικότερα αεροδρόμια της Αφρικής, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντείνουν τα μέτρα που λαμβάνουν για να αποφευχθεί η εξάπλωση του Έμπολα στο έδαφός τους.

Το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η «υπηρεσία υγείας των λιμένων (η οποία είναι επίσης αρμόδια για τους αερολιμένες) έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και (ότι) τα μέτρα παρακολούθησης έχουν αυξηθεί στα σημεία ελέγχου στα σύνορα ώστε να περιοριστεί κάθε ενδεχόμενη απειλή (εξάπλωσης) της ασθένειας» στην κενυατική επικράτεια.

Μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Τζόμο Κενυάτα στο Ναϊρόμπι μετακινούνται περίπου 19.000 επιβάτες την ημέρα, από και προς περίπου πενήντα χώρες της Αφρικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Εξάλλου η αιθιοπική εθνική εταιρεία αερομεταφορών Ethiopia Airlines, η οποία εξυπηρετεί 81 διεθνείς προορισμούς -στην Αφρική, στην Ευρώπη, στην Ασία, στη Μέση Ανατολή και στην Αμερική- ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι έχει λάβει «έκτακτα μέτρα προφύλαξης σχετικά με την επιδημία του Έμπολα».

«Μια αυστηρή και ειδική επιτήρηση ισχύει για όλες τις πτήσεις από τη δυτική Αφρική που φθάνουν στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα θεωρεί ότι η επιδημία του Έμπολα είναι πλέον «εκτός ελέγχου» και προειδοποιεί πως υπάρχει «πραγματικός κίνδυνος να δούμε και άλλες χώρες να πλήττονται» από τον ιό.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact