ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τρίκαλα: Αυξήθηκαν οι χρήστες των μπλε κάδων ανακύκλωσης

Μπορεί το ποσοστό να μην είναι τεράστιο, σίγουρα όμως είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον.
 
Σύμφωνα με στοιχεία από Τμήμα Διαχείρισης Απορριμμάτων της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Έργου και την ΠΑΔΥΘ, τα οποία περιλαμβάνονται στο στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Τρικκαίων 2014-2019, που βρίσκεται υπό διαβούλευση, συλλέχθηκαν από όλο τον δήμο το 2013, 3.267.392 κιλά υλικών μπλε κάδου προς ανακύκλωση, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα για το 2014 ανέρχεται σε 3.469.010 κιλά.
 
Δηλαδή, παρατηρείται αύξηση της τάξης του 6% του ετήσιου συνόλου των υλικών προς ανακύκλωση, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ενθαρρυντική, όχι όμως ικανοποιητική, αναδεικνύοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το ζήτημα της ανακύκλωσης.

Ο Δήμος Τρικκαίων χρησιμοποιεί τρία απορριμματοφόρα, τα οποία ακολουθούν συγκεκριμένα δρομολόγια σε καθημερινή βάση, προκειμένου να συλλέξουν τα υλικά των 600 μπλε κάδων ανακύκλωσης συσκευασιών, που είναι τοποθετημένοι σε συγκεκριμένες θέσεις του αστικού ιστού της πόλης των Τρικάλων.

Την ανακύκλωση στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τρικκαίων, καθώς και σε ένα τμήμα της πόλης που αφορά κυρίως περιφρειακούς οικισμούς, διαχειρίζεται η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας ΑΕ.
 
Σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, είναι τοποθετημένοι συνολικά 446 μπλε κάδοι ανακύκλωσης συσκευασιών και για την αποκομιδή των υλικών τους χρησιμοποιείται ο απαραίτητος στόλος, ο οποίος εκτελεί συγκεκριμένα δρομολόγια καθημερινά εκτός Τρίτης και Κυριακής.

Το σύνολο των υλικών προς ανακύκλωση που συλλέγεται, μεταφέρεται και διατίθεται στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλωμένων Υλικών που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Αρτεσιανού Καρδίτσας και εξυπηρετεί τους ΟΤΑ των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας.

Το υφιστάμενο σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Τρικκαίων αφορά την αποθήκευση, συλλογή, μεταφορά και διάθεση στον αδειοδοτημένο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, ο οποίος είναι χωροθετημένος στην περιοχή «Παλαιοσαμαρίνα» στη Δημοτική Ενότητα Παληοκάστρου.

Στον Δήμο Τρικκαίων, η συλλογή, μεταφορά και απόθεση των απορριμμάτων αποτελεί αρμοδιότητα του Τμήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Έργου.

Για την αποκομιδή των απορριμμάτων ο δήμος χρησιμοποιεί 16 απορριμματοφόρα, τα οποία σε ετήσια βάση, για το 2013 και το 2014 έχουν συλλέξει 23.624 και 24.402 τόνους, αντίστοιχα.

Η αποκομιδή γίνεται με συγκεκριμένα δρομολόγια σε καθημερινή βάση που καλύπτουν όλες τις περιοχές του δήμου. Η συλλογή των απορριμμάτων γίνεται στον Σταθμό Μεταφόρτωσης και από εκεί, με δύο τράκτορες, τα απορρίμματα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Τρικάλων προς επεξεργασία.
 
Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται από τους 3.300 κάδους απορριμμάτων που υπάρχουν σε συγκεκριμένες θέσεις σε ολόκληρο τον καλλικρατικό Δήμο Τρικκαίων, όπως τονίζεται στο στρατηγικό σχέδιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact