ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάλογα με την ηλικία η χρήση της πιστωτικής κάρτας

Την εξαίρεση των ηλικιωμένων από τη χρήση πλαστικού χρήματος αντί μετρητών σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης όπου παρέστη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ανέφερε ότι το νέο σύστημα για υποχρεωτικές πληρωμές με κάρτες σχεδιάζεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές (εννοώντας πχ στα τουριστικά νησιά του Αιγαίου) και σε συγκεκριμένους κλάδους (πχ ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ), σύμφωνα με το protothema.gr.

Το σύστημα αυτό θα προβλέπει κίνητρα, δώρα αλλά και επιβραβεύσεις. Για τα νοικοκυριά, η χρήση της κάρτας θα «χτίζει» το αφορολόγητο όριο. Ωστόσο θα τεθούν και ηλικιακά όρια, πάνω από τα οποία δεν θα χρειάζεται κάποιος να κάνει συνεχώς χρήση των ηλεκτρονικών μέσω πληρωμής.

Για τις επιχειρήσεις προβλέπεται επιβράβευση με μείωση των φορολογικών συντελεστών. Οι μειώσεις αυτές δεν θα ισχύσουν όμως άμεσα αλλά σταδιακά σε βάθος χρόνου, από τα επόμενα έτη.

Ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε και ότι μέσα στο 2016 ξεκινά η «ψηφιακή εφορία», δηλαδή όλες οι συναλλαγές θα γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς μετακίνηση στις ΔΟΥ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact