ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για συμφωνία στα δάνεια

Θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας για συνεπή νοικοκυριά

Με στόχο να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία σε ποσοστό που θα φτάνει στο 60%, συνεχίζεται η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει σύντομα συμφωνία που θα αφορά στον «νόμο Κατσέλη» και στα επιχειρηματικά δάνεια.

Αυτό επισήμαναν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας, ώστε να προστατευθούν νοικοκυριά που ήταν συνεπή, σε μεγάλο ποσοστό, στις υποχρεώσεις τους και σήμερα αδυνατούν να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις δόσεις τους. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες θα πρέπει να είναι συνεργάσιμοι σχετικά με την εξυπηρέτηση της οφειλής τους.

Ταυτόχρονα, θα υπάρξουν μέτρα και κριτήρια, προκειμένου να μην προστατευτούν όσοι σκοπίμως, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, όπως ανέφεραν τα στελέχη του υπουργείου, θα μπει πλαφόν στον αριθμό των πλειστηριασμών στους οποίους θα μπορεί να προχωρά η τράπεζα μέσα σε έναν χρόνο. Επίσης, θα υπάρχουν κριτήρια που θα αφορούν στην αντικειμενική αξία της κατοικίας και το ετήσιο εισόδημα, ενώ, αντίθετα, δεν θα υπάρξει κανένα κριτήριο ένταξης στον «νόμο Κατσέλη» σχετικό με τα συνολικά χρέη του δανειολήπτη.

Σημειώνεται ότι συνεχίζεται αυτή την ώρα η διαπραγμάτευση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact