ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταμειακό έλλειμμα 954 εκατ. ευρώ στο 10μηνο

Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού υποχώρησαν σε 35,5 δισ. ευρώ

Έλλειμμα 954 εκατ. ευρώ παρουσίασε το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2015, έναντι ελλείμματος 2,25 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού υποχώρησαν σε 35,5 δισ. ευρώ από 38,39 δισ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 55 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 38,3 δισ. ευρώ, έναντι 40 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2014.

Την ίδια περίοδο, το πρωτογενές πλεόνασμα σε ταμειακή βάση διαμορφώνεται στα 4,84 δισ. ευρώ, έναντι 3 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact