ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει το κεφάλαιο για ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο

Κόντρα για το ILO και τον Χριστόφορο Πισσαρίδη

Το βαρύ κεφάλαιο του ασφαλιστικού, αλλά και οι αλλαγές στα εργασιακά με αιχμή του δόρατος τις ομαδικές απολύσεις ανοίγουν και κλείνουν σε χρόνο ρεκόρ μετά τις πιέσεις που δέχεται η ελληνική πλευρά.

Η κυβέρνηση καταρχήν καλείται να νομοθετήσει μέσα στο Δεκέμβριο το νέο ασφαλιστικό που θα φέρει νέες μειώσεις έως 20% για όλους τους συνταξιούχους, ενώ έρχονται μειώσεις κοντά στο 10% και για τις επικουρικές.

Ωστόσο, μέσα στο βαρύ κλίμα που δημιουργούν οι νέες μειώσεις στις συντάξεις έρχεται να προστεθεί και η αλλαγή σκηνικού στα εργασιακά.

Μπορεί το θέμα να πήγε πίσω, ωστόσο μέσα στους επόμενους μήνες θα κλειδώσουν νέες αλλαγές.

Στην Αθήνα έρχεται ο διευθυντή ςτου Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), Γκάι Ράιντερ, που συναντάται σήμερα, διαδοχικά, με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, καθώς ανοίγει και το θέμα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, με αιχμή τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο.

Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι το κουαρτέτο των δανειστών δεν επιθυμεί την ενεργή εμπλοκή του ILO στη διαδικασία και προτείνει τη συμμετοχή του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ η κυβερνητική πλευρά αντιδρά στην πρόταση των δανειστών για ορισμό του νομπελίστα οικονομολόγου Χριστόφορου Πισσαρίδη στη θέση του προέδρου.

Σημειώνεται ότι συμφωνήθηκε η σύσταση 9μελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων με βασικό έργο την επανεξέταση της εργασιακής νομοθεσίας και οι δανειστές έχουν προτείνει να οριστεί πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact