ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί η αμερικανική Cheniere θέλει να επενδύσει στο σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης

Συνάντηση εκπροσώπων της επιχείρησης με τον Πάνο Σκουρλέτη

Το ενδιαφέρον της αμερικανικής Cheniere (που δραστηριοποιείται στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου, LNG) για να επενδύσει στο σχέδιο δημιουργίας πλωτού τερματικού σταθμού LNG, στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της επιχείρησης, σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Ο πρόεδρο της Cheniere Marketing Ltd, Jean Abiteboul, και το στέλεχος, George Kokotis, τόνισαν πως βλέπουν ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για να μετατραπεί η χώρα μας σε ενεργειακό κόμβο.

Όπως είπε ο κύριος Abiteboul, η παρουσία της Cheniere στο σταθμό της Αλεξανδρούπολης, όπου συμμετέχουν η ΔΕΠΑ και η Gastrade, μπορεί να υπάρξει και μάλιστα με το project ανοιχτό, ώστε να μπορεί να κλείσει ποσότητες οποιοσδήποτε. Πρόσθεσε ακόμα πως το management του σταθμού δε θα ανήκει σε προμηθευτή αερίου και, με αυτό τον τρόπο, το συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο θα τηρεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η Cheniere διαθέτει δύο μονάδες υγροποίησης φυσικού αερίου σε Λουιζιάνα και Τέξας. Από το 2016, θα εξάγει φυσικό αέριο, που θα παράγεται από τα αμερικανικά σχιστολιθικά πεδία.

Πρόκειται για την πρώτη αμερικάνικη εταιρεία, που θα εξάγει αμερικάνικο σχιστολιθικό αέριο, και ο τερματικός σταθμός LNG της Αλεξανδρούπολης θα αποτελέσει το όχημά της για να μπει στις αγορές της Τουρκίας, της Ουκρανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact