ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ»

Σε πορεία σύγκρουσης με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και οι Ενώσεις Τύπου

«Όχι» στην αποδόμηση της Κοινωνικής Ασφάλισης λένε οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, με ανακοίνωσή τους, για το Ασφαλιστικό.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εκπροσώπων των Ενώσεων Συντακτών, αδελφών Ενώσεων, του Ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ, και του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) όπου, όπως αναφέρεται, επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα η θέση του κλάδου ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας στην ανακοίνωση εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην επαπειλούμενη, όπως αναφέρουν, αποδόμηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης για ακόμη μία μεταρρύθμιση. Κάνουν λόγο για καίριο πλήγμα στα ασφαλιστικά Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, το οποίο θα οδηγήσει εργαζόμενους, άνεργους, αλλά και συνταξιούχους του κλάδου, στην πλήρη εξαθλίωση. Στην ανακοίνωση οι Ενώσεις κάνουν επίσης λόγο για διαδοχικές ληστείες των αποθεματικών των Ταμείων τους, με τοξικά ομόλογα, το PSI, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, και τέλος, τη δήμευση όσων αποθεματικών έχουν απομείνει. Επίσης, επισημαίνεται ότι τα δημοσιογραφικά Ταμεία είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, η Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, η Ένωση Τεχνικών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact