ΚΟΣΜΟΣ

Βραχεία κεφαλή στο «όχι» στη Σκωτία

Τα αποτελέσματα της καταμέτρησης του 14,8% των ψήφων σε 10 από τις 32 εκλογικές περιφέρειες δείχνουν ότι προηγείται το «όχι» με 52% έναντι του «ναι» που συγκεντρώνει το 48%.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αυτών καθυστέρησε λόγω της αυξημένης συμμετοχής στην ψηφοφορία που ξεπέρασε το 80% στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες.

Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Τζον Κέρτις δήλωσε στο BBC ότι «αρχίζουν να εμφανίζονται τα στοιχεία που δείχνουν ότι το στρατόπεδο του “όχι” επικρατεί».

«Ταυτόχρονα, αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι η νίκη του “όχι” δεν είναι του επιπέδου που αναμενόταν όταν ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος εδώ και 18 μήνες ή ακόμη και τους τελευταίους δύο μήνες», πρόσθεσε.

Στο Κλακμάνανσιρ, το 46% των πολιτών ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας, ενώ το 54% κατά. Η προσέλευση έφτασε στο 88,6%.

Σχεδόν 4,7 εκατομμύρια πολίτες κλήθηκαν την Πέμπτη να ψηφίσουν για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου στις 08:00 ώρα Ελλάδας, αφότου θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στις δύο μεγαλύτερες πόλεις, Εδιμβούργο και Γλασκώβη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Πέμπτη η εταιρεία ερευνών Yougov, η πλειονότητα των πολιτών αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 54% έναντι του 46% των ανθρώπων που επιθυμούν την ανεξαρτησία της χώρας.

Οι Σκωτσέζοι κλήθηκαν την Πέμπτη να απαντήσουν ναι ή όχι στην ερώτηση «Πρέπει η Σκωτία να είναι μια ανεξάρτητη χώρα;».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact