ΚΟΣΜΟΣ

Βραχεία κεφαλή στο «όχι» στη Σκωτία

Τα αποτελέσματα της καταμέτρησης του 14,8% των ψήφων σε 10 από τις 32 εκλογικές περιφέρειες δείχνουν ότι προηγείται το «όχι» με 52% έναντι του «ναι» που συγκεντρώνει το 48%.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αυτών καθυστέρησε λόγω της αυξημένης συμμετοχής στην ψηφοφορία που ξεπέρασε το 80% στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες.

Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Τζον Κέρτις δήλωσε στο BBC ότι «αρχίζουν να εμφανίζονται τα στοιχεία που δείχνουν ότι το στρατόπεδο του “όχι” επικρατεί».

«Ταυτόχρονα, αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι η νίκη του “όχι” δεν είναι του επιπέδου που αναμενόταν όταν ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος εδώ και 18 μήνες ή ακόμη και τους τελευταίους δύο μήνες», πρόσθεσε.

Στο Κλακμάνανσιρ, το 46% των πολιτών ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας, ενώ το 54% κατά. Η προσέλευση έφτασε στο 88,6%.

Σχεδόν 4,7 εκατομμύρια πολίτες κλήθηκαν την Πέμπτη να ψηφίσουν για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου στις 08:00 ώρα Ελλάδας, αφότου θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στις δύο μεγαλύτερες πόλεις, Εδιμβούργο και Γλασκώβη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Πέμπτη η εταιρεία ερευνών Yougov, η πλειονότητα των πολιτών αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 54% έναντι του 46% των ανθρώπων που επιθυμούν την ανεξαρτησία της χώρας.

Οι Σκωτσέζοι κλήθηκαν την Πέμπτη να απαντήσουν ναι ή όχι στην ερώτηση «Πρέπει η Σκωτία να είναι μια ανεξάρτητη χώρα;».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact