ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάπτυξη 1,5% για το 2016 προβλέπει ο Σταθάκης

«Αυτή τη χρονιά δεν θα έχουμε έλλειμμα στον προϋπολογισμό»

Τέλος της ύφεσης και ανάπτυξη ύψους έως και 1,5% προβλέπει για το τρέχον έτος ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην γερμανική οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche» που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σταθάκης εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξος απ’ ό,τι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προβλέπει για το 2016 συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,5%, ενώ εκτιμά ότι το προσωρινό κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων είχε λιγότερο αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από αυτές που ανέμεναν οι διεθνείς δανειστές.

Αντί για 2,5% η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε το 2015 κατά 0,6-0,7%, αναφέρει ο κ. Σταθάκης. Σε αυτό βοήθησαν, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ισχυρές επιδόσεις του τουρισμού, η αύξηση των εξαγωγών και τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον των διαρθρωτικών κονδυλίων από τις Βρυξέλλες.

«Αυτή τη χρονιά δεν θα έχουμε κενό στον προϋπολογισμό», τονίζει ο υπουργός Οικονομίας, αν και, όπως αναφέρει το περιοδικό, οι διεθνείς δανειστές προβλέπουν έλλειμμα 0,5%-0,9% του ΑΕΠ, το οποίο αντιστοιχεί σε 0,9-1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact