ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ ζήτησε η Βενεζουέλα

Στο επίκεντρο η τιμή του πετρελαίου

Η Βενεζουέλα έχει ζητήσει να συγκαλέσει ο ΟΠΕΚ έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθούν μέτρα για την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες έχουν υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το 2003, είπαν σήμερα δύο πηγές του ΟΠΕΚ.

Ωστόσο απεσταλμένοι τεσσάρων άλλων χωρών στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) δήλωσαν ότι είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση. Οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ από την περιοχή του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης και της Σαουδικής Αραβίας, έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους στην προοπτική μιας έκτακτης σύγκλησης του οργανισμού.

«Η Βενεζουέλα έχει ζητήσει μια έκτακτη συνεδρίαση», δήλωσε απεσταλμένος από χώρα της Μέσης Ανατολής. Άλλη πηγή του ΟΠΕΚ επιβεβαίωσε ότι έχει γίνει τέτοιο αίτημα.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ έχει οριστεί για τον Ιούνιο.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact