ΥΓΕΙΑ

«Όχι» στη διάθεση των φαρμάκων μέσω ΕΛ.ΤΑ.

Την αντίθεσή του στην απόφαση των ΕΛ.ΤΑ να διακινούν φάρμακα στους πολίτες, με κόστος τρία ευρώ, εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

«Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα για να διακινείται από εταιρίες ντελίβερι, η δε εκτέλεση της συνταγής δεν είναι τυπική πράξη» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστας Λουράντος. Υπογραμμίζει επίσης, ότι αυτή η πρακτική αντιβαίνει στη φαρμακευτική νομοθεσία, που ορίζει ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και χορηγείται δια χειρός φαρμακοποιού, ο οποίος ενημερώνει τον ασθενή για τις ενδείξεις- αντενδείξεις του χορηγούμενου φαρμάκου, για τη δοσολογία που έχει ορίσει ο γιατρός και γνωρίζει το ιστορικό της υγείας του.

Ο κ. Λουράντος αναφέρει ότι η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση διαθέτουν ήδη τις αναγκαίες υποδομές και θεσμούς για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο φάρμακο των ευπαθών ομάδων και μάλιστα δίχως την παραμικρή οικονομική επιβάρυνσή τους.

«Ο ΠΦΣ επ΄ουδενί δεν πρόκειται να επιτρέψει να μετατραπεί το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, το οποίο θα διακινείται από άσχετους με σκοπό το κέρδος και με προφανή τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», καταλήγει ο κ. Λουράντος.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact