ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake με σοκολάτα και καραμέλα

Για τη βάση

  • 250 γρ. τριμμένες γκοφρέτες σοκολάτας
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • μια πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 600 γρ. τυρί κρέμα , μαλακωμένο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. βανίλια
Εκτέλεση
Για την βάση
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα πιέζουμε στον πάτο μίας φόρμας 24 εκ. βουτυρωμένη . Αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες ή τη γεμίζουμε αμέσως.

Για την κρέμα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε αργά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα , δηλαδή να γίνει καραμέλα. Μόλις καραμελώσει αφαιρούμε από τη φωτιά και προσεχτικά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (η καραμέλα θα σκληρύνει).
  • Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά
  • Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ,ανακατεύοντας καλά, μέχρι η καραμέλα να διαλυθεί. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα να  λιώσει. Ρίχνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε το τυρί κρέμα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά , ένα ένα τη φορά και μετά τη βανίλια , χτυπώντας τα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το κάθε υλικό να απορροφηθεί εντελώς και παίρνοντας και ότι υλικό υπάρχει από τα τοιχώματα του μπολ με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  • Βάζουμε τη φόρμα στην οποία έχουμε τη βάση μας μέσα σε ένα βαθύ ταψί . Γεμίζουμε με καφτό νερό το ταψί μέχρι τα 2/3. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και ψήνουμε έχοντας το ταψί στη μέση του φούρνου για 55-60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
  • Με ένα μαχαίρι, προσπαθούμε να χαλαρώσουμε το κέικ γύρω από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως μέσα στη φόρμα του πάνω σε μία σχάρα. Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Αφαιρούμε τη βάση της φόρμας και μεταφέρουμε το γλυκό σε μία πιατέλα. Φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρουμε.

Μην ξεχάσετε να ξεκολλήσετε το κέικ από το ταψάκι του γιατί αλλιώς θα σπάσει καθώς κρυώνει!!!

akispetretzikis.com

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact