ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκά παραδοσιακά μελομακάρονα

H καλύτερη συνταγή για θεϊκά μελομακάρονα παραδοσιακά και όλα τα μυστικά τους.

Τα κλασικά μελομακάρονα είναι εύκολα, σωστά σιροπιασμένα και αφράτα! Εθίζομαι σε αυτά!

Είναι τα ωραιότερα μελομακάρονα, γι αυτό να τα φτιάξετε όλοι με τις ευλογίες μου

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό
2 φλιτζάνια του τσαγιού καρυδόψιχα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 πορτοκάλι (το ξύσμα και τον χυμό του)
½ φλιτζάνι του τσαγιού καρύδι για πασπάλισμα

Για το σιρόπι:

1 φλούδα πορτοκάλι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 ξυλαράκι κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά.

Όταν ασπρίσει το μίγμα, ρίχνουμε το κονιάκ και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό, το μπέϊκιν πάουντερ, το ξύσμα και την κανέλα.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μπολ και δουλεύοντας με το χέρι προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι και το αλεύρι (τα οποία έχουμε πρώτα ανακατέψει).

Ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σφιχτή ζύμη.

Χοντροκόβουμε τα καρύδια στο χέρι και τα αρωματίζουμε με λίγη κανέλα.

Ανοίγουμε στην παλάμη μας μικρά φύλλα ζύμης, τα γεμίζουμε με λίγα καρύδια και τα πλάθουμε ελαφρά ώστε να καλύψουμε τα καρύδια με τη ζύμη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Βάζουμε τα μελομακάρονα σε ταψί με λαδόκολλα, τρυπάμε το καθένα 3 φορές με πιρούνι και τα ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά περίπου.

Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα: το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας και αφού ξαφρίσουμε, βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το μέλι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Τέλος, όταν ψηθούν τα μελομακάρονα, τα βουτάμε ένα-ένα με τρυπητή κουτάλα στο σιρόπι για 1 λεπτό και τα στρώνουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με τριμμένο καρύδι.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελπίδες απο Ελληνοαμερικανό για φάρμακο – κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος είναι πρόεδρος, συνιδρυτής και διευθυντής…

Aρμένισα τηλεπαρουσιάστρια ξεσπά σε λυγμούς όταν λέει ένα ένα τα ονόματα των νεκρών

Είναι πραγματικά από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που…

Δείτε: Αρμενικά πυρά «θερίζουν» Αζέρους Τούρκους στρατιώτες

Οι σφοδρές μάχες μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων Τούρκων…

Το Ιράν κατέρριψε αζέρικο αεροσκάφος

Πριν από λίγα λεπτά η ιρανική αεράμυνα κατέρριψε…

Η Αρμενία απειλεί να απαντήσει με πυραύλους Iskander σε Τουρκικό έδαφος

Σύμφωνα με Αρμένιους αξιωματούχους το Γερεβάν, αν εμπλακεί…

Μόνο ντροπή: Αισχρή ενέργεια κατά του Σωτήρη Τσιόδρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν από τα πρόσωπα που…

Αντέχει η ελληνική οικονομία δεύτερο lockdown;

Όλο και πιο έντονες είναι οι συζητήσεις για…

Μήνυμα στρατιωτικής πυγμής από Ελλάδα – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς Τουρκία

Του Κώστα Σαρικά Ακριβώς ένα μήνα βρίσκονται στην…
contact