ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπαβαρουάζ μόκα

Συστατικά

  • 1 φλ. γάλα,
  • 125 γρ. (½ φλ. + 1 γεμάτη κουταλιά) ζάχαρη,
  • 1 κοφτή κουταλιά στιγμιαίος καφές,
  • 2 κρόκοι αβγών,
  • 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη,
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος,
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 50% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη.

Σος μόκα

 

  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο) ή 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος + 1/4 φλ. γάλα,
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 50% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη,
  • 1 κουταλιά στιγμιαίος καφές.

Βήματα

Βήμα 1
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό.

Βήμα 2
Βάζετε τη ζελατίνα να μουλιάσει σε ένα μπολάκι με 2-3 κουταλιές νερό.

Βήμα 3
Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ξασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα.

Βήμα 4
Ταυτόχρονα, ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει.

Βήμα 5
Προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα στους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα (όπως για το αβγολέμονο).

Βήμα 6
Επιστρέφετε το μίγμα στο κατσαρολάκι, το βάζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει σε κρέμα.

Βήμα 7
Μην το αφήσετε να κοχλάσει.

Βήμα 8
Με τις πρώτες φουσκάλες που θα εμφανιστούν πρέπει να το αποσύρετε από τη φωτιά, γιατί αλλιώς θα κόψει!

Βήμα 9
Ύστερα, ανακατεύετε και διαλύετε μέσα τη μουλιασμένη ζελατίνα και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.

Βήμα 10
Αδειάζετε το μίγμα σε μια φόρμα ή 6 ατομικά φορμάκια και όταν κρυώσει εντελώς, τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, καλύτερα ένα βράδυ.

Βήμα 11
Για να ξεφορμάρετε τις μπαβαρουάζ, βουτάτε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε μια λεκάνη με καυτό νερό και τα αναποδογυρίζετε σε ατομικά πιάτα.

Βήμα 12
Τις σερβίρετε συνοδεύοντάς τις με σος μόκα.

Σος μόκα:
Βήμα 1
Βάζετε το γάλα εβαπορέ (ή την κρέμα γάλακτος με το γάλα) σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει (να αρχίσει να κάνει φουσκάλες).

Βήμα 2
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα με το σύρμα την ψιλοκομμένη σοκολάτα, μέχρι να λιώσει εντελώς.

Βήμα 3
Την αφήνετε να κρυώσει (σε θερμοκρασία δωματίου) πριν τη σερβίρετε.

Πηγή: xrysessyntages.com

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρωτοφανείς εικόνες: Γέμισε στρατιώτες το Καπιτώλιο

Απίστευτες οι εικόνες που κάνουν το γύρο του…

«Χαστούκι»-προειδοποίηση από τα ΗΑΕ στον Ερντογάν!

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν τα ΗΑΕ στη Τουρκία. Την…

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Ν. Χαρδαλιάς την Παρασκευή

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως όλα θα σταθμίζονται μέχρι…

Το διασκεδάζουν οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα

Ιδιαίτερος λόγος έχει γίνει για τις συνθήκες και…

Οι επιστήμονες προβλέπουν τι θα γίνει με τον κορονοϊό σε 10 χρόνια

Σαν ένας ιός κοινού κρυολογήματος – που μάλιστα…

Πολάκης: Χάσαμε τις εκλογές επειδή γ@@@σαμε μεσαία τάξη

Ένα βίντεο που δημοσίευσε η «Ομάδα Αλήθειας» με…

Το Πακιστάν δίνει πυρηνική βόμβα στην Τουρκία

Το Πακιστάν μεταφέρει ταχέως τεχνολογίες πυραύλων στην Τουρκία και Πακιστανοί…

Η Πολεμική Αεροπορία αναβαθμίζεται σε εφιαλτικό υπερόπλο κάτω από τα φτερά της

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία εξοπλίζεται, εκσυγχρονίζεται, ενισχύεται. Στην…

Πλημμυρίζει με θαλασσινό νερό ο πυρηνικός σταθμός του Ερντογάν

Υπάρχει μια ρωγμή στο τσιμεντένιο δάπεδο του πυρηνικού…

Διπλή γυναικοκτονία έφερε στο φως εμπόριο βρεφών στη Θεσσαλονίκη

Μια υπόθεση διπλής γυναικοκτονίας συγκλονίζει την κοινή γνώμη…
contact