ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπαβαρουάζ μόκα

Συστατικά

  • 1 φλ. γάλα,
  • 125 γρ. (½ φλ. + 1 γεμάτη κουταλιά) ζάχαρη,
  • 1 κοφτή κουταλιά στιγμιαίος καφές,
  • 2 κρόκοι αβγών,
  • 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη,
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος,
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 50% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη.

Σος μόκα

 

  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο) ή 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος + 1/4 φλ. γάλα,
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 50% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη,
  • 1 κουταλιά στιγμιαίος καφές.

Βήματα

Βήμα 1
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό.

Βήμα 2
Βάζετε τη ζελατίνα να μουλιάσει σε ένα μπολάκι με 2-3 κουταλιές νερό.

Βήμα 3
Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ξασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα.

Βήμα 4
Ταυτόχρονα, ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει.

Βήμα 5
Προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα στους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα (όπως για το αβγολέμονο).

Βήμα 6
Επιστρέφετε το μίγμα στο κατσαρολάκι, το βάζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει σε κρέμα.

Βήμα 7
Μην το αφήσετε να κοχλάσει.

Βήμα 8
Με τις πρώτες φουσκάλες που θα εμφανιστούν πρέπει να το αποσύρετε από τη φωτιά, γιατί αλλιώς θα κόψει!

Βήμα 9
Ύστερα, ανακατεύετε και διαλύετε μέσα τη μουλιασμένη ζελατίνα και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.

Βήμα 10
Αδειάζετε το μίγμα σε μια φόρμα ή 6 ατομικά φορμάκια και όταν κρυώσει εντελώς, τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, καλύτερα ένα βράδυ.

Βήμα 11
Για να ξεφορμάρετε τις μπαβαρουάζ, βουτάτε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε μια λεκάνη με καυτό νερό και τα αναποδογυρίζετε σε ατομικά πιάτα.

Βήμα 12
Τις σερβίρετε συνοδεύοντάς τις με σος μόκα.

Σος μόκα:
Βήμα 1
Βάζετε το γάλα εβαπορέ (ή την κρέμα γάλακτος με το γάλα) σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει (να αρχίσει να κάνει φουσκάλες).

Βήμα 2
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα με το σύρμα την ψιλοκομμένη σοκολάτα, μέχρι να λιώσει εντελώς.

Βήμα 3
Την αφήνετε να κρυώσει (σε θερμοκρασία δωματίου) πριν τη σερβίρετε.

Πηγή: xrysessyntages.com

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Να γιατί δεν χάνουν τα κινητά τους τηλέφωνα οι «Μετανάστες»

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης Είναι εκπληκτική η ταχύτητα…

«Έτσουξαν» τους Τούρκους τα λόγια του Αντιστράτηγου Φλώρου: «Μας απείλησε και μας προσέβαλε»…

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια_ «Έτσουξαν» τους Τούρκους τα χθεσινά…

Πύρινο μήνυμα του Ελληνοτραφή αρχηγού στόλου της Λιβύης στα Ελληνικά!

Ο ναύαρχος ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ…

Γιατί θεωρείται η Κρήτη «αστακός» – Δείτε πόσο στρατό έχει

Η ίδια η γεωπολιτική θέση της Κρήτης την…

Πακιστανοί χτύπησαν Έλληνα επειδή έβριζε το Ισλάμ – «Πήγαν να με κλέψουν και τους έβρισα»

Δεκάδες Πακιστανοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ. Ομονοίας…

«Θωρακίζεται» ο Νότος του Ελληνισμού και περιμένει τους Τούρκους

Οι κινήσεις προμηνύουν μεγάλο χαμό… «Πρέπει να κινηθούμε…

Ν.Παππάς: «Το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο»

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα σε βάρος…

Ποιος θα είναι νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Τα πέντε σενάρια

Εκείνη η πολιτική περιπέτεια κατέληξε όπως όλοι θυμόμαστε…

Σύρια πρόσφυγας: Μας είπαν ψέματα! Φύγαμε από κάτι καλό και καταλήξαμε σε κάτι άσχημο στην Ελλάδα

Το παραμύθι με το «προσυγικό-μεταναστευτικό» έχει πολλούς δράκους…
contact