ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπαβαρουάζ μόκα

Συστατικά

  • 1 φλ. γάλα,
  • 125 γρ. (½ φλ. + 1 γεμάτη κουταλιά) ζάχαρη,
  • 1 κοφτή κουταλιά στιγμιαίος καφές,
  • 2 κρόκοι αβγών,
  • 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη,
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος,
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 50% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη.

Σος μόκα

 

  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο) ή 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος + 1/4 φλ. γάλα,
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 50% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη,
  • 1 κουταλιά στιγμιαίος καφές.

Βήματα

Βήμα 1
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό.

Βήμα 2
Βάζετε τη ζελατίνα να μουλιάσει σε ένα μπολάκι με 2-3 κουταλιές νερό.

Βήμα 3
Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ξασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα.

Βήμα 4
Ταυτόχρονα, ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει.

Βήμα 5
Προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα στους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα (όπως για το αβγολέμονο).

Βήμα 6
Επιστρέφετε το μίγμα στο κατσαρολάκι, το βάζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει σε κρέμα.

Βήμα 7
Μην το αφήσετε να κοχλάσει.

Βήμα 8
Με τις πρώτες φουσκάλες που θα εμφανιστούν πρέπει να το αποσύρετε από τη φωτιά, γιατί αλλιώς θα κόψει!

Βήμα 9
Ύστερα, ανακατεύετε και διαλύετε μέσα τη μουλιασμένη ζελατίνα και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.

Βήμα 10
Αδειάζετε το μίγμα σε μια φόρμα ή 6 ατομικά φορμάκια και όταν κρυώσει εντελώς, τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, καλύτερα ένα βράδυ.

Βήμα 11
Για να ξεφορμάρετε τις μπαβαρουάζ, βουτάτε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε μια λεκάνη με καυτό νερό και τα αναποδογυρίζετε σε ατομικά πιάτα.

Βήμα 12
Τις σερβίρετε συνοδεύοντάς τις με σος μόκα.

Σος μόκα:
Βήμα 1
Βάζετε το γάλα εβαπορέ (ή την κρέμα γάλακτος με το γάλα) σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει (να αρχίσει να κάνει φουσκάλες).

Βήμα 2
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα με το σύρμα την ψιλοκομμένη σοκολάτα, μέχρι να λιώσει εντελώς.

Βήμα 3
Την αφήνετε να κρυώσει (σε θερμοκρασία δωματίου) πριν τη σερβίρετε.

Πηγή: xrysessyntages.com

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Από φίδια που έχουν φάει μολυσμένες νυχτερίδες προέρχεται ο φονικός κοροναϊός

Κινέζοι επιστήμονες φτάνουν στο συμπέρασμα ότι ο κοροναϊός…

Πανέμορφη Tουρκάλα κάνει τεστ DNA και παθαίνει ταράκουλο!

Τα τεστ DNA, που ανακαλύπτει κανείς την καταγωγή…

Αυτοί είναι ο 21 αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί πάνω απο 100 φόρες!

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών…

Κοιμήθηκε με γέρο για ένα iPhone 11 – Ανέβασε το βίντεο στο Facebook

Μπορεί να μην το «απολαμβάνει» απ’ ότι φαίνεται,…

Φωτίου: «Η Ελλάδα αντέχει και 1.000.000 μετανάστες»

Μέσα σε 2 λεπτά, η Φωτίου ξεδιπλώνει τι…

To μήνυμα του Λυβικού Στρατού για τον Χαφτάρ: Thank you Greece for keeping him safe

Το αεροσκάφος του ισχυρού άνδρα της Λιβύης προσγειώθηκε…

Γάλλοι κομάντος για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έπειτα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι…

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Τρίτη συνεχή ημέρα με άγριες συμπλοκές αλλοδαπών

Νέα άγρια επεισόδια στην «πρωτεύουσα» των πολυπολιτισμικών συγκρούσεων…
contact