ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπαβαρουάζ μόκα

Συστατικά

  • 1 φλ. γάλα,
  • 125 γρ. (½ φλ. + 1 γεμάτη κουταλιά) ζάχαρη,
  • 1 κοφτή κουταλιά στιγμιαίος καφές,
  • 2 κρόκοι αβγών,
  • 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη,
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος,
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 50% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη.

Σος μόκα

 

  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο) ή 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος + 1/4 φλ. γάλα,
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 50% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη,
  • 1 κουταλιά στιγμιαίος καφές.

Βήματα

Βήμα 1
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό.

Βήμα 2
Βάζετε τη ζελατίνα να μουλιάσει σε ένα μπολάκι με 2-3 κουταλιές νερό.

Βήμα 3
Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ξασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα.

Βήμα 4
Ταυτόχρονα, ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει.

Βήμα 5
Προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα στους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα (όπως για το αβγολέμονο).

Βήμα 6
Επιστρέφετε το μίγμα στο κατσαρολάκι, το βάζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει σε κρέμα.

Βήμα 7
Μην το αφήσετε να κοχλάσει.

Βήμα 8
Με τις πρώτες φουσκάλες που θα εμφανιστούν πρέπει να το αποσύρετε από τη φωτιά, γιατί αλλιώς θα κόψει!

Βήμα 9
Ύστερα, ανακατεύετε και διαλύετε μέσα τη μουλιασμένη ζελατίνα και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.

Βήμα 10
Αδειάζετε το μίγμα σε μια φόρμα ή 6 ατομικά φορμάκια και όταν κρυώσει εντελώς, τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, καλύτερα ένα βράδυ.

Βήμα 11
Για να ξεφορμάρετε τις μπαβαρουάζ, βουτάτε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε μια λεκάνη με καυτό νερό και τα αναποδογυρίζετε σε ατομικά πιάτα.

Βήμα 12
Τις σερβίρετε συνοδεύοντάς τις με σος μόκα.

Σος μόκα:
Βήμα 1
Βάζετε το γάλα εβαπορέ (ή την κρέμα γάλακτος με το γάλα) σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει (να αρχίσει να κάνει φουσκάλες).

Βήμα 2
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα με το σύρμα την ψιλοκομμένη σοκολάτα, μέχρι να λιώσει εντελώς.

Βήμα 3
Την αφήνετε να κρυώσει (σε θερμοκρασία δωματίου) πριν τη σερβίρετε.

Πηγή: xrysessyntages.com

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελπίδες απο Ελληνοαμερικανό για φάρμακο – κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος είναι πρόεδρος, συνιδρυτής και διευθυντής…

Aρμένισα τηλεπαρουσιάστρια ξεσπά σε λυγμούς όταν λέει ένα ένα τα ονόματα των νεκρών

Είναι πραγματικά από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που…

Δείτε: Αρμενικά πυρά «θερίζουν» Αζέρους Τούρκους στρατιώτες

Οι σφοδρές μάχες μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων Τούρκων…

Το Ιράν κατέρριψε αζέρικο αεροσκάφος

Πριν από λίγα λεπτά η ιρανική αεράμυνα κατέρριψε…

Η Αρμενία απειλεί να απαντήσει με πυραύλους Iskander σε Τουρκικό έδαφος

Σύμφωνα με Αρμένιους αξιωματούχους το Γερεβάν, αν εμπλακεί…

Μόνο ντροπή: Αισχρή ενέργεια κατά του Σωτήρη Τσιόδρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν από τα πρόσωπα που…

Αντέχει η ελληνική οικονομία δεύτερο lockdown;

Όλο και πιο έντονες είναι οι συζητήσεις για…

Μήνυμα στρατιωτικής πυγμής από Ελλάδα – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς Τουρκία

Του Κώστα Σαρικά Ακριβώς ένα μήνα βρίσκονται στην…
contact