ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τι θα συνέβαινε αν έπεφτε ατομική βόμβα στην Αθήνα;

Η καταστροφή της Χιροσίμα «μεταφέρεται» εικονικά μέσω ενός διαδραστικού χάρτη.

Το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο Public Radio International, βασιζόμενο σε στοιχεία από τον όλεθρο που προκάλεσαν οι ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, ανέπτυξε μία απλή εφαρμογή που μας επιτρέπει να «μεταφέρουμε» εικονικά τις συνέπειες μίας ατομικής βόμβας στην πρωτεύουσα.

Αν λοιπόν η ατομική βόμβα της Χιροσίμα χτυπούσε το κέντρο της Αθήνας (με σημείο μηδέν την πλατεία Ομονοίας), σύμφωνα με τον χάρτη, σε ακτίνα μισού μιλίου (πλατεία Βάθη, Ψυρρή, Πανεπιστήμιο, Εξάρχεια, Μεταξουργείο) θα σκοτώνονταν το 90% των ανθρώπων, ενώ σε ακτίνα ενός μιλίου (Βικτώρια, Πεδίον του Άρεως, Λυκαβηττός, Κολωνάκι, Σύνταγμα, Πλάκα, Ακρόπολη, Θησείο, Κεραμεικός) θα σκοτώνονταν το 70% των ανθρώπων, ενώ τα πάντα θα ισοπεδώνονταν από την ισχύ της έκρηξης.

Σε απόσταση τριών μιλίων από το «σημείο μηδέν» (δηλαδή μέχρι και σε περιοχές όπως το Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Γαλάτσι, η Φιλοθέη, ο Βύρωνας, η Δάφνη, η Νέα Σμύρνη και η Καλλιθέα) τα κτίρια θα υφίσταντο σοβαρές ζημιές από την έκρηξη.

Σε ακτίνα 12 μιλίων από το σημείο της έκρηξης, δηλαδή ακόμα και σε περιοχές όπως η Σαλαμίνα, η Ελευσίνα, οι Θρακομακεδόνες, ο Διόνυσος, η Πεντέλη, τα Σπάτα, το Κορωπί και η Βουλιαγμένη, θα έσπαγαν τζάμια από την έκρηξη, όμως τα κτίρια θα ήταν ασφαλή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact