Για το κέικ θα χρειαστείτε:
- 3 ολόκληρα αυγά
 - 4 ασπράδια
 - 90 γρ κρυσταλλική στέβια 1:3 (ένα προς 3) ή 300γρ ζάχαρη καρύδας
 - 150 γρ καλαμποκέλαιο
 - 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
 - 100 γρ αλεύρι καρύδας
 - 80 γρ κακάο
 - 1,5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
 - 1 κ.γλ. σόδα
 - 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
 
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
- 750 ml νερό
 - 200 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:3 (ένα προς 3 )
 - 200 γρ σοκολάτα με στέβια
 - 1 σφηνάκι κονιάκ
 - 60 γρ κακάο
 
Για την γκανάς θα χρειαστείτε:
- 200 γρ εβαπορέ λάιτ
 - 200 γρ σοκολάτα γάλακτος με στέβια
 
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά μαζί με την στέβια και χτυπάτε στο δυνατό για 10 λεπτά.
 - Σε ένα μπολ βάζετε το σιμιγδάλι + αλεύρι καρύδας+κακάο + μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
 - Ανάβετε τον φούρνο σας να προθερμανθεί στους 180 αέρα και λαδοαλευρώνετε ένα ταψάκι 26 εκ.
 - Αφαιρείτε τον κάδο του μίξερ και προσθέτετε το καλαμποκέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι που μέσα θα διαλύσετε την σόδα να αφρίσει ανακατεύοντας απαλά.
 - Ρίχνετε τώρα το μείγμα με τα στερεά υλικά που ετοιμάσατε στο μπολ ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν όλα σας τα υλικά.
 - Αδειάζετε στο ταψάκι σας και ψήνετε στους 180 αέρα για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
 - Τώρα θα ετοιμάσετε το σιρόπι σας για να κρυώνει μέχρι να ψηθεί η σοκολατόπιτα σας.
 - Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτετε την στέβια , το κακάο , κονιάκ και την σοκολάτα κομμένη.
 - Αφαιρείτε από την φωτιά όταν πάρει μία βράση και ανακατεύετε πολύ καλά. Το βάζετε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
 - Όταν έχει ψηθεί ( το ελέγχετε με μαχαιράκι ) την βγάζετε απο το φούρνο και χαράζετε σε κομμάτια.
 - Αμέσως όπως είναι ζεστή ρίχνετε το κρύο σοκολατένιο σιρόπι και αφήνετε να το απορροφήσει και να κρυώσει για να δεχθεί από πάνω την γκανάζ.
 - Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το εβαπορέ να κάψει. Όταν αρχίζει να φουσκώνει το αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα γάλακτος με στέβια ψιλοκομμένη.
 - Ανακατεύετε πολύ καλά έως να λιώσει και έχουμε μια υπέροχη , βελούδινη γκανάζ.
 - Αφήνετε λίγο να κρυώσει και περιχύνετε την σοκολατόπιτα σας.
 - Αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνετε μια υπέροχη σοκολατόπιτα με λίγες θερμίδες!!
 
foodmaniacs.gr-ionsweets





















