ΓΥΝΑΙΚΑ

Έχετε βαμμένα μαλλιά; 3 tips για αναλλοίωτο χρώμα

Tο βάψιμο των μαλλιών μας είναι μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία η οποία όμως κάνει το αποτέλεσμα να αξίζει με το παραπάνω αφού η διάθεσή μας ανανεώνεται. Βέβαια όταν πρόκειται για κάποια δραστική αλλαγή στο χρώμα, αρκετές φορές ερχόμαστε αντιμέτωπες με μια δυσάρεστη έκπληξη η οποία δεν είναι άλλη από το ξεθώριασμα του χρώματος από το πρώτο κιόλας λούσιμο.

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε αυτό τον εφιάλτη; Ο τρόπος που λουζόμαστε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τη διάρκεια ζωής του χρώματος στα μαλλιά μας. Δείτε παρακάτω 3 μυστικά κατά τη διάρκεια του λουσίματος ώστε να μη χρειάζεται να επισκέπτεστε το κομμωτήριό σας για επαναληπτική βαφή τόσο συχνά.

1. Επιλέξτε το σωστό σαμπουάν

Αν έχετε βαμμένα μαλλιά είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε σαμπουάν με ειδική φόρμουλα που περιποιείται τα μαλλιά που έχουν υποστεί βαφές. Τα ειδικά προϊόντα, περιέχουν συστατικά τα οποία αφαιρούν τους ρύπους και τη λιπαρότητα αλλά δεν επηρεάζουν το χρώμα των μαλλιών μας.

2.Λούστε τα μαλλιά σας στην αρχή του ντους και όχι στο τέλος

Η σωστή σειρά στο ντους όταν έχετε βαμμένα μαλλιά είναι να τα περιποιείστε πρώτα και όχι στο τέλος και αυτό γιατί όση περισσότερη ώρα βρίσκεστε στο μπάνιο τόσο πιο πολύ θα έχουν ανοίξει οι πόροι της τρίχας με αποτέλεσμα να φεύγει το χρώμα. Αν λουστείτε στην αρχή του ντους, οι πόροι δεν έχουν προλάβει να επηρεαστούν από την υψηλή θερμοκρασία και έτσι το χρώμα διατηρείται περισσότερο.

3.Λουστείτε με χλιαρό νερό

Το να λούζετε τα μαλλιά σας με ζεστό ή ακόμη χειρότερα καυτό νερό, είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε για το χρώμα τους. Το χλιαρό προς ελαφρώς ζεστό νερό είναι το ιδανικό για να καθαρίσετε τα μαλλιά σας χωρίς να ανοίξουν οι πόροι της τρίχας και να ξεθωριάσει το χρώμα γρηγορότερα. Επίσης, το χλιαρό νερό τους χαρίζει λάμψη, καθώς οι πόροι κλείνουν και λειαίνονται.

marieclaire.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact