ΓΥΝΑΙΚΑ

Έχετε βαμμένα μαλλιά; 3 tips για αναλλοίωτο χρώμα

Tο βάψιμο των μαλλιών μας είναι μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία η οποία όμως κάνει το αποτέλεσμα να αξίζει με το παραπάνω αφού η διάθεσή μας ανανεώνεται. Βέβαια όταν πρόκειται για κάποια δραστική αλλαγή στο χρώμα, αρκετές φορές ερχόμαστε αντιμέτωπες με μια δυσάρεστη έκπληξη η οποία δεν είναι άλλη από το ξεθώριασμα του χρώματος από το πρώτο κιόλας λούσιμο.

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε αυτό τον εφιάλτη; Ο τρόπος που λουζόμαστε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τη διάρκεια ζωής του χρώματος στα μαλλιά μας. Δείτε παρακάτω 3 μυστικά κατά τη διάρκεια του λουσίματος ώστε να μη χρειάζεται να επισκέπτεστε το κομμωτήριό σας για επαναληπτική βαφή τόσο συχνά.

1. Επιλέξτε το σωστό σαμπουάν

Αν έχετε βαμμένα μαλλιά είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε σαμπουάν με ειδική φόρμουλα που περιποιείται τα μαλλιά που έχουν υποστεί βαφές. Τα ειδικά προϊόντα, περιέχουν συστατικά τα οποία αφαιρούν τους ρύπους και τη λιπαρότητα αλλά δεν επηρεάζουν το χρώμα των μαλλιών μας.

2.Λούστε τα μαλλιά σας στην αρχή του ντους και όχι στο τέλος

Η σωστή σειρά στο ντους όταν έχετε βαμμένα μαλλιά είναι να τα περιποιείστε πρώτα και όχι στο τέλος και αυτό γιατί όση περισσότερη ώρα βρίσκεστε στο μπάνιο τόσο πιο πολύ θα έχουν ανοίξει οι πόροι της τρίχας με αποτέλεσμα να φεύγει το χρώμα. Αν λουστείτε στην αρχή του ντους, οι πόροι δεν έχουν προλάβει να επηρεαστούν από την υψηλή θερμοκρασία και έτσι το χρώμα διατηρείται περισσότερο.

3.Λουστείτε με χλιαρό νερό

Το να λούζετε τα μαλλιά σας με ζεστό ή ακόμη χειρότερα καυτό νερό, είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε για το χρώμα τους. Το χλιαρό προς ελαφρώς ζεστό νερό είναι το ιδανικό για να καθαρίσετε τα μαλλιά σας χωρίς να ανοίξουν οι πόροι της τρίχας και να ξεθωριάσει το χρώμα γρηγορότερα. Επίσης, το χλιαρό νερό τους χαρίζει λάμψη, καθώς οι πόροι κλείνουν και λειαίνονται.

marieclaire.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact