ΚΟΣΜΟΣ

Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες στο χρυσωρυχείο που κατέρρευσε στην Ινδονησία

Φόβοι για δεκάδες εγκλωβισμένους – Δείτε τις φωτογραφίες

Εννέα νεκροί έχουν μέχρι σήμερα ανασυρθεί από το παράνομο χρυσωρυχείο, που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, στην Ινδονησία. Δεκαεννέα άνθρωποι βγήκαν ζωντανοί, ωστόσο οι αρχές εκφράζουν φόβους πως δεκάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι μετά την κατάρρευση της περασμένης Τρίτης.

Το απότομο και ασταθές έδαφος και οι πολύ στενές στοές δυσκολεύουν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών εξήγησε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια ο αριθμός των ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο παράνομο χρυσωρυχείο.

Οι επιζώντες έχουν δώσει διαφορετικές εκτιμήσεις για το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονταν στο χρυσωρυχείο την ώρα του δυστυχήματος: «Κάποιοι είπαν 30, 50, 60 άνθρωποι ή ακόμη και 100 που βρίσκονταν στην κεντρική στοά», όμως «υπήρχε και άγνωστος αριθμός στις δευτερεύουσες στοές», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για μία εβδομάδα, όμως οι αρχές πλέον δεν αναφέρονται σε απόπειρες μεταφοράς τροφίμων και νερού σε τυχόν επιζώντες, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι οικογένειες των αγνοούμενων επέτρεψαν την προηγούμενη εβδομάδα τη διεξαγωγή ερευνών με μηχανικά μέσα, που είναι πιο γρήγορες αλλά και πιο επικίνδυνες. Αρχικά οι διασώστες αναζητούσαν επιζώντες χρησιμοποιώντας μόνο φτυάρια.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε ορυχείο στην Μπολάανγκ Μονγκοντόου, περιοχή στην οποία τον Δεκέμβριο είχε σημειωθεί ένα άλλο δυστύχημα σε παράνομο χρυσωρυχείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι. Προκλήθηκε από την ξαφνική κατάρρευση δοκών και υποστηριγμάτων μέσα στο ορυχείο εξαιτίας της αστάθειας του εδάφους.

Στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας υπάρχουν πολλά παράνομα χρυσωρυχεία τα οποία δεν τηρούν τους επίσημους κανόνες ασφαλείας.

Το 2016, 11 χρυσωρύχοι έχασαν τη ζωή τους όταν κατολίσθηση λάσπης έπληξε παράνομο ορυχείο στην επαρχία Τζαμπί στο νησί Σουμάτρα. Έναν χρόνο νωρίτερα, 12 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στην Ιάβα όταν κατέρρευσε στοά κλειστού χρυσωρυχείου. 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact