ΚΟΣΜΟΣ

Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες στο χρυσωρυχείο που κατέρρευσε στην Ινδονησία

Φόβοι για δεκάδες εγκλωβισμένους – Δείτε τις φωτογραφίες

Εννέα νεκροί έχουν μέχρι σήμερα ανασυρθεί από το παράνομο χρυσωρυχείο, που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, στην Ινδονησία. Δεκαεννέα άνθρωποι βγήκαν ζωντανοί, ωστόσο οι αρχές εκφράζουν φόβους πως δεκάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι μετά την κατάρρευση της περασμένης Τρίτης.

Το απότομο και ασταθές έδαφος και οι πολύ στενές στοές δυσκολεύουν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών εξήγησε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια ο αριθμός των ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο παράνομο χρυσωρυχείο.

Οι επιζώντες έχουν δώσει διαφορετικές εκτιμήσεις για το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονταν στο χρυσωρυχείο την ώρα του δυστυχήματος: «Κάποιοι είπαν 30, 50, 60 άνθρωποι ή ακόμη και 100 που βρίσκονταν στην κεντρική στοά», όμως «υπήρχε και άγνωστος αριθμός στις δευτερεύουσες στοές», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για μία εβδομάδα, όμως οι αρχές πλέον δεν αναφέρονται σε απόπειρες μεταφοράς τροφίμων και νερού σε τυχόν επιζώντες, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι οικογένειες των αγνοούμενων επέτρεψαν την προηγούμενη εβδομάδα τη διεξαγωγή ερευνών με μηχανικά μέσα, που είναι πιο γρήγορες αλλά και πιο επικίνδυνες. Αρχικά οι διασώστες αναζητούσαν επιζώντες χρησιμοποιώντας μόνο φτυάρια.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε ορυχείο στην Μπολάανγκ Μονγκοντόου, περιοχή στην οποία τον Δεκέμβριο είχε σημειωθεί ένα άλλο δυστύχημα σε παράνομο χρυσωρυχείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι. Προκλήθηκε από την ξαφνική κατάρρευση δοκών και υποστηριγμάτων μέσα στο ορυχείο εξαιτίας της αστάθειας του εδάφους.

Στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας υπάρχουν πολλά παράνομα χρυσωρυχεία τα οποία δεν τηρούν τους επίσημους κανόνες ασφαλείας.

Το 2016, 11 χρυσωρύχοι έχασαν τη ζωή τους όταν κατολίσθηση λάσπης έπληξε παράνομο ορυχείο στην επαρχία Τζαμπί στο νησί Σουμάτρα. Έναν χρόνο νωρίτερα, 12 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στην Ιάβα όταν κατέρρευσε στοά κλειστού χρυσωρυχείου. 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact