ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στα υπό κατάληψη κτήρια

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά την έφοδό της στο κτήριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι που ανακατέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου (11/1) οι αντιεξουσιαστές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση των αντιεξουσιαστών οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι.

Άνδρες της ΕΚΑΜ σπάζουν τις εισόδους για να μπουν στα κτίρια καθώς σύμφωνα με την αστυνομία έχει δοθεί πράσινο φως από τον εισαγγελέα ενώ η όλη επιχείρηση παρακολουθείται από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.

Δείτε το βίντεο:

Νωρίτερα επικράτησε ένταση, με αντιεξουσιαστές από τις ταράτσες των κτηρίων να πετούν διάφορα αντικείμενα –πέτρες, ξύλα, έπιπλα και μπογιές που είχαν ανεβάσει νωρίτερα- στις αστυνομικές δυνάμεις που είναι συγκεντρωμένες στο σημείο.

Τι έγραψαν οι αντιεξουσιαστές

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας. Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους. Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους. Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση. Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία. Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact