ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊος: Τα “sos” για τη χρήση κλιματιστικών – Τι πρέπει να ξέρετε

Στη σύνδεση της διασποράς του κορωνοϊό με τα κλιματιστικά αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα αεροσταγονίδια που μεταδίδονται ενδεχομένως και μέσω των κλιματιστικών μηχανημάτων σε εστιατόρια και άλλους κλειστούς χώρους, λέγοντας πως τα σταγονίδια πέφτουν στα 2 μέτρα και εξαφανίζεται ο ιός.

Παράλληλα, κάλεσε να μην χρησιμοποιούνται στα κλιματιστικά στην ανακύκλωση, σημειώνοντας πως προτιμά το ανοικτό παράθυρο και τον καλό εξαερισμό του δωματίου. «Προτιμούμε τα ανοιχτά παράθυρα για να ανανεώνεται ο αέρας, από τα κλιματιστικά, ειδικά όταν υπάρχει ασθενής στο σπίτι». Οπως είπε, «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ναι μπορεί να σημαίνει ότι όσο λιγότερο χρησιμοποιείται τόσο το καλύτερο», ειδικά εάν στον χώρο υπήρξε θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

Ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε ότι επιστημονικές ομάδες στην Ελλάδα μελετούν τη σχέση κορωνοϊού-κλιματιστικού και έχουν βρει, όπως δήλωσε, ότι σε κάποια κλιματιστικά βρέθηκαν ίχνη, όταν υπήρξε θετικό κρούσμα.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact