ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδειάζει η κλεψύδρα για την κυβέρνηση: Το ΔΝΤ δεν υποχωρεί – Η Τρόικα δεν επιστρέφει

Απομακρύνεται συνεχώς η πιθανότητα να πάει η ελληνική αντιπροσωπεία στο Eurogroup της Δευτέρας έχοντας συμφωνήσει με την Τρόικα, καθώς, δεν έχει σημειωθεί ιδιαίτερη πρόοδος στην διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ΔΝΤ παραμένει ανυποχώρητο, ζητάει περισσότερες διευκρινίσεις (εννοώντας περισσότερα μέτρα) και η έλευση των εκπροσώπων των δανειστών είναι ξανά στον αέρα.

Μετά και τη σημερινή άκαρπη τηλεδιάσκεψη μεταξύ Κομισιόν, ΕΚΤ και του Ταμείου, όλα δείχνουν πως η Τρόικα δύσκολα θα έλθει στην Αθήνα πριν από το Eurogroup με ένα μικρό ανοιχτό παράθυρο να επιστρέψει το Σάββατο και να γίνουν οι διαπραγματεύσεις με διαδικασίες εξπρές.

Η Κομισιόν είναι δεδομένο ότι πιέζει ούτως ώστε στο Eurogroup η ελληνική πλευρά να φέρει έστω μια κατ΄αρχήν συμφωνία, αλλά κάτι τέτοιο δεν ενδιαφέρει το ΔΝΤ.

Χαρακτηριστικό είναι πως, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε θα επιστρέψει ο Ρίσι Γκογιάλ (ο οποίος εμφανίζεται ενοχλημένος και από την κριτική που του ασκείται από την Αθήνα), ενώ δεν έχουν ξεκινήσει καν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αποστολή.

Και ο Σαμαράς μίλησε για προληπτικά μέτρα

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών, από το μεσημέρι της Τρίτης, βάπτισε τα μέτρα που έχει προτείνει στην Τρόικα ως «προληπτικά» διαρρέοντας ότι θα ληφθούν μόνο εφόσον διαπιστωθεί δημοσιονομικό κενό.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο περιέγραψε την κατάσταση και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, όπου σημείωσε «ξεκαθαρίσαμε στους πάντες ότι αυτά δεν πρόκειται να τα δεχθούμε. Αν εμείς κάνουμε λάθος, θα πάρουμε μέτρα διόρθωσης του δημοσιονομικού μας κενού. Αλλά ούτε πέρσι ούτε πρόπερσι κάναμε λάθος».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, παραδέχθηκε ότι «τώρα η πίεση είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί είναι η τελευταία αξιολόγηση» και έγινε πιο συγκεκριμένος σημειώνοντας «Τώρα που διαπραγματευόμαστε έχουν τεθεί όροι για αύξηση φόρων και μείωση εισοδημάτων. Τις απορρίψαμε. Και σας το λεω ευθέως» είπε με έμφαση ο Α. Σαμαράς.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και οι δανειστές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν παρά μόνο εφόσον πάρουν το μέγιστο από αυτά που απαιτούν. 

Αν όχι όλα…
 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact