ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις: «Ανεύθυνος ο Τσίπρας – Δεν θα αναβληθούν οι εκλογές λόγω των ελληνοτουρκικών»

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου, στο ρ/σ NEWS 247 στους 88.6 FM και στον δημοσιογράφο, κ. Βασίλη Σκουρή, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τα ελληνοτουρκικά

— «Αν υποτεθεί ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος, θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί. Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο κ. Τσίπρας, ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, δεν έχει πια τη νομιμοποίηση να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις μόνος του».

— «Ο Πρωθυπουργός είναι παραιτημένος. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, θα έπρεπε να έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Είναι εξαιρετικά ανεύθυνος. Ο άνθρωπος που έκλεισε τις τράπεζες, που πήγε σε δημοψήφισμα και που παραλίγο να μας βγάλει από την Ε.Ε., προφανώς δεν μπορεί να βάλει φρένο πουθενά. Σε τρεις εβδομάδες θα μιλήσει ο κυρίαρχος λαός. Ας τον αφήσουμε να αποφασίσει».

Για το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών

— «Υπάρχουν απαράδεκτα tweets συνεργατών του κυρίου Τσίπρα στο Διαδίκτυο που ζητούν αναβολή των εκλογών. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να μπαίνουν στην προεκλογική αντιπαράθεση».

— «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να αναβληθούν οι εκλογές λόγω των ελληνοτουρκικών. Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στις 7 Ιουλίου. Δεν με φοβίζει κανένα θερμό επεισόδιο. Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια. Με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

— «Είναι μια κακή συμφωνία που θα προκαλέσει προβλήματα στο μέλλον. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να βρει τρόπο να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα της αλλαγής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει προσπάθεια να αποσυρθεί η υποχρέωση των Ελλήνων να ονομάζουν Μακεδόνες τους Σκοπιανούς. Είναι εθνική στρατηγική».
Για τις επικείμενες εκλογές

— «Αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση με την πρώτη εντολή, θα πάμε σε νέες εκλογές. Δεν μπορεί ο νικητής των εκλογών να γίνει όμηρος άλλων. Δικαιούται να είναι κυβέρνηση. Θεωρώ καταστροφική την απλή αναλογική».

Ολόκληρη η συνέντευξη

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact