ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αυτά δεν γίνονται πουθενά! Με αυτό το τρόπο «φακελώνουν» οι Τούρκοι

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην σημερινή «δημοκρατική» Τουρκία του Ερντογάν, αποκαλύπτεται από τον ίδιο τον τουρκικό τύπο, ότι οι μειονοτικοί μαθητές υφίστανται το… κωδικοποιημένο φακέλωμα των τουρκικών αρχών. Μάλιστα!

Όπως είναι γνωστό πριν από μερικούς μήνες αποκαλύφτηκε, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση, πως στην Τουρκία φακελώνονταν οι μειονότητες και μάλιστα με κωδικούς για να γίνεται πιο εύκολη η διάκριση τους από τις τουρκικές αρχές. Οι αποκαλύψεις ανέφεραν ότι το τουρκικό κράτος παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα φακέλωνε τις μη μουσουλμανικές μειονότητες για να τις μεταχειριστεί «διαφορετικά» και ειδικά τους Ρωμιούς, Αρμενίους και Ιουδαίους, με τους μυστικούς κωδικούς, Νο1 για τους Ρωμιούς, (οι Ρωμιοί ήταν οι πρώτοι στο φακέλωμα), Νο2 για τους Αρμένιους και Νο3 για τους Ιουδαίους, (εφημερίδα Radikal).

Το φακέλωμα αυτό αποκαλύφτηκε τότε όταν ένα αρμενόπουλο που η μητέρα του είχε εξισλαμιστεί αλλά στην συνέχεια είχε επιστρέψει στην χριστιανική θρησκεία θέλησε να κάνει εγγραφή σε τουρκικό γυμνάσιο. Εκεί όμως και παρά του ότι ο πατέρας του εξακολουθεί να είναι μουσουλμάνος, οι αρχές του ζήτησαν επίσημα έγραφα όπου θα καταγράφονταν η θρησκεία των προγόνων του μέχρι και… 90 χρόνια πίσω, δηλαδή από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τότε αποκαλύφτηκε ότι γίνονταν παράνομο φακέλωμα των χριστιανική καταγωγής Τούρκων πολιτών, με τους κωδικούς Νο 1, 2 και 3 και όλα αυτά στην σύγχρονη Τουρκία του υποτιθέμενου οπαδού της θρησκευτικής ελευθερίας ισλαμιστή, Ταΐπ Ερντογάν. Υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες τότε και το θέμα ξεχάστηκε ενώ από ελληνικής πλευράς, (αλήθεια ποια ελληνική πλευρά ;;;), δεν υπήρξε καμία παρέμβαση διαμαρτυρίας για αυτή την κατάφορη και ρατσιστική παραβίαση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και δη της ελληνικής μειονότητας.

Τώρα, σύμφωνα με τις καινούργιες αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας Taraf, ένα καινούργιο επεισόδιο κατάφορης διάκρισης σε βάρος των Ρωμιών επιβεβαιώνει το γεγονός ότι όχι μόνο συνεχίζεται το φακέλωμα των μειονοτήτων με κωδικούς, αλλά εφαρμόζονται και σε βάρος τους οι παράνομες διακρίσεις που ξευτιλίζουν κάθε έννοιας ισότητας ενός έννομου κράτους. Έτσι, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, η τοπική διεύθυνση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας στην περιοχή του Şişli της Κωνσταντινούπολης, αποφάσισε να εκδιωχτούν δυο μαθητές που φοιτούσαν ο ένας στην πέμπτη και ο άλλος στην ένατη τάξη του τουρκικού σχολείου της περιοχής.

Το… έγκλημα αυτών των δυο μαθητών ήταν ότι δηλώσαν πως είναι Ρωμιοί, δηλαδή ελληνορθόδοξοι χριστιανοί. Όπως αναφέρεται, οι δυο αυτοί μαθητές φοιτούσαν στο τουρκικό σχολείο αλλά δεν είχε γίνει από την αρχή αντιληπτό πως είχαν δηλώσει πως είναι Ρωμιοί, δηλαδή υπάγονταν στους κωδικούς διάκρισης του τουρκικού κράτους. Μόλις έγινε αντιληπτό από την τοπική διεύθυνσης παιδείας ότι οι δυο αυτοί μαθητές δεν είναι Τούρκοι μουσουλμάνοι, αποφασίστηκε αμέσως και μάλιστα μέσα στην σχολική περίοδο να εκδιωχτούν από το σχολείο όπου μόνο Τούρκοι μουσουλμάνοι και χωρίς τους κωδικούς διακρίσεως έχουν το δικαίωμα να φοιτούν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact