ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτά είναι τα πέντε επιδόματα που ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση

Νέο πακέτο μέτρων χαμηλού κόστους, με τη μορφή επιδομάτων, αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ με έμφαση κυρίως στα ευάλωτα νοικοκυριά, προκειμένου να δώσει μια «ανάσα» από το κύμα της ακρίβειας και των ενεργειακών ανατιμήσεων που «τσακίζουν» την ελληνική κοινωνία.

Στο τραπέζι βρίσκεται ήδη η παράταση του Market pass, το επίδομα θέρμανσης και οι ενεργειακές επιδοτήσεις, καθώς και η επέκταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και για το 2024. Επίσης αναμένεται να δοθεί και μια ενίσχυση στους συνταξιούχους.

Η κυβέρνηση έχει σίγουρο ένα υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα έναντι των προβλέψεων για 1,1 του ΑΕΠ που απελευθερώνει έναν δημοσιονομικό χώρο 400 εκατ. ευρώ τα οποία θα δοθούν σε ευπαθείς ομάδες.

Τα πέντε μέτρα

Market Pass: Παρατείνεται για δύο ακόμη μήνες με στόχο τον περιορισμό των απωλειών στα εισοδήματα στη σκιά των μεγάλων ανατιμήσεων στα τρόφιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτα θα δοθεί μία δόση που θα αντιστοιχεί στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και από εκεί και πέρα θα καταβάλλεται μία φορά τον μήνα μέχρι το τέλος του έτους.

Εάν ο δικαιούχος επιλέξει την πληρωμή του επιδόματος μέσω χρεωστικής κάρτας, τα ποσά κυμαίνονται από 22 έως 100 ευρώ δηλαδή από 66 έως 300 ευρώ για τους τρεις μήνες της παράτασης, ενώ εάν ο δικαιούχος επιλέξει πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβει το 80% της ενίσχυσης, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς. Σε αυτή την περίπτωση η ενίσχυση ανέρχεται σε 17,60 – 80 ευρώ τον μήνα ή 52,80 – 240 ευρώ το τρίμηνο Αυγούστου Οκτωβρίου.

Επίδομα θέρμανσης: Το επίδομα θέρμανσης πέρυσι χορηγήθηκε σε 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά με το συνολικό ύψος του να φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ έναντι 174 ευρώ το 2021. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και το ύψος του επιδόματος έτσι ώστε να καλυφθούν περισσότερο τα ευάλωτα νοικοκυριά σε περίπτωση που δεν υποχωρήσουν οι τιμές στο πετρέλαιο.

Fuel Pass: Το ενδεχόμενο ενός νέου Fuel Pass έχει πέσει και πάλι στο τραπέζι, αφού οι τιμές στα καύσιμα έχουν πάρει και πάλι την ανηφόρα.

Επιδοτήσεις ρεύματος: Στο κομμάτι της ενέργειας, έρχεται νέο πλαίσιο ενισχύσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Μέσα στους επόμενους μήνες θα δοθεί επίδομα προσωπικής διαφοράς σε όσους εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς δεν θα λάβουν αύξηση στη σύνταξή τους. Πρόκειται για ένα επίδομα της τάξης των 200-300 ευρώ.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact