ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτά είναι τα SMS που λαμβάνουν οι βουλευτές της ΝΔ για να προσφέρουν τον μισθό τους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας προέτρεψε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας να προσφέρουν τον μισό τους μισθό για τον αγώνα που γίνεται κόντρα στον κορωνοϊό.

Ετσι, λίγο αργότερα ξεκίνησαν να αποστέλλονται μηνύματα σε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς έστειλαν το απόγευμα ο γραμματέας της ΚΟ Σταύρος Καλαφάτης και το μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να προσφέρουν το 50% του μισθού τους στην προσπάθεια καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Το SMS του Σταύρου Καλαφάτη προς όλους τους βουλευτές αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι Για την ενιαία εφαρμογή της πρότασης του Πρωθυπουργού που αφορά τη μείωση των μισθών των βουλευτών κατά πενήντα τοις εκατό για τους επόμενους δυο μήνες, διευκρινίζεται ότι αυτό αφορά το πενήντα τοις εκατό του μηνιαίου καθαρού πληρωτέου ποσού όπως αυτό αναγράφεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό μισθοδοσίας σας».

Το SMS του μεγάρου Μαξίμου προς υπουργούς και υφυπουργούς είναι το ακόλουθο:

«Κυρίες και κύριοι υπουργοί και υφυπουργοί, η συμβολική πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνει η χώρα, αφορά την απόδοση του 50% του μισθού, των μηνών Απριλίου και Μαΐου. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού που θα διατίθεται άμεσα, στο προσωπικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή και στα νοσοκομεία μας».

Αυτές είναι οι αποδοχές των βουλευτών

Οι καθαρές αποδοχές των περισσοτέρων βουλευτών της Ν.Δ, κυμαίνονται από 5.050 ως και 5.300 ευρώ και ως εκ τούτου κάθε βουλευτής καλείται να καταθέσει ένα ποσό από 2.500 μέχρι και 2.650 ευρώ ανά μήνα.

iefimerida.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μήπως μας δουλεύουν;

Τελικά μήπως μας δουλεύουν; Και αυτό δεν είναι…

Κωνσταντίνου: Είμαστε όλοι Πακιστανοί!

Ο λόγος για τον Πέτρο Κωνσταντίνου,που πριν από…

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στον ελληνικό στρατό

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ο υφυπουργός…

Εκτός ελέγχου ο απελπισμένος Ερντογάν – Τύπωσε 56 δισ. λίρες καταγγέλει η αντιπολίτευση

Τουρκία: Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει…

Καλά νέα: Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας

Η οικονομική ζημία που έχει προκαλέσει η πανδημία…
contact