ΕΛΛΑΔΑ

«Αυτές είναι οι τρεις επιλογές για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη»

Για εξαιρετικό κλίμα στις επαφές που είχε με τους τοπικούς φορείς στην Πάτρα έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ενώ κορυφώνεται η αγωνία για την απόφαση της κυβέρνησης.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως τόσο στη συνάντηση με το δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, όσο και κατά την τηλεδιάσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Αχαΐας, υπήρξε κλίμα σύμπνοιας και συνεννόησης.

Ο υπουργός τόνισε στο πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλήρως τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εμπόρων και των εργαζομένων, τις οποίες διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει στον ίδιο τον πρωθυπουργό τις επόμενες ώρες.

Όπως διευκρίνισε, τον τελευταίο λόγο για την όποια απόφαση θα την έχει ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως τα σενάρια που εξετάζονται είναι τρία:

  • Να δοθεί επιχορήγηση στις επιχειρήσεις, αν τελικά μείνουν κλειστές
  • Να ανοίξουν τα καταστήματα με click away
  • Να μην αναιρεθεί η απόφαση και να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα λιανεμπορίου μέχρι νεοτέρας.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις που έκανε, «η πρώτη επιλογή είναι η στήριξη στο πλαίσιο το οποίο υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο από την επιστολή των τριών περιφερειαρχών, για μία έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές, κατά το πρότυπο που υπήρξε στο παρελθόν, για παράδειγμα στην δυτική Αττική, όταν είχαμε φαινόμενα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και κλεισίματος των καταστημάτων».

«Η δεύτερη επιλογή», συνέχισε ο Στέλιος Πέτσας, «είναι αν προχωρήσουμε σε κάποιο άνοιγμα, με ποιους όρους μπορεί να γίνει με ασφάλεια αυτό το άνοιγμα», εξηγώντας ότι «ένας τρόπος να αφήσουμε τον ιό έξω από την πόρτα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, είναι το click away».

Όπως είπε στην συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, «αυτές οι δύο ξεκάθαρες επιλογές θα τεθούν από εμένα σήμερα στον πρωθυπουργό, θα συζητηθούν και ελπίζω να έχουμε κάποιες αποφάσεις σε μία θετική κατεύθυνση εντός της ημέρας».

«Φεύγω», πρόσθεσε «από την Πάτρα, πιστεύοντας αυτό που πίστευα πάντα και που πιστεύει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή είναι καλύτερο πάντα να συζητάμε τα θέματα, παρά να καθόμαστε από μακριά, διότι η πρόθεσή μας είναι να βρίσκουμε λύσεις από κοινού, αφού είμαστε σύμμαχοι και θα αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα οποιαδήποτε δυσκολία έχουμε, έστω και αυτές τις τελευταίες δύσκολες εβδομάδες, μέχρι να ξεπεράσουμε οριστικά αυτή την κρίση».

Επιφυλακτική η κυβέρνηση – «Μη θυσιάσουμε 13 μήνες για λίγες ημέρες»

Μήνυμα υπευθυνότητας σε καταστηματάρχες και αυτοδιοικητικούς απευθύνουν κυβερνητικές πήγες μέσω της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη πρέπει να μείνουν κλειστά καθώς οι συγκεκριμένες περιοχές είναι στο «κόκκινο» επιδημιολογικά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, κυβερνητικά στελέχη απηύθυναν έκκληση προς όλους, τονίζοντας ότι είναι η ώρα της ευθύνης για τους καταστηματάρχες. Όπως εξηγούσαν η απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να γίνει σεβαστή, καθώς ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών και στηρίχθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πρόσθεταν εμφατικά δε ότι δεν μπορεί για λίγες ημέρες να βάζουμε σε κίνδυνο όλες τις θυσίες 13 μηνών.

Όπως ανέφεραν τα ίδια κυβερνητικά στελέχη αναμένουν, αναμένουν από περιφερειάρχες και δημάρχους στην αντιμετώπισης της πανδημίας, να συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καλώντας του πολίτες να τηρήσουν να μέτρα, αντί να επιδιώκουν να γίνονται αρεστοί.

Στελέχη της κυβέρνησης ζητούν από αυτοδιοικητικούς να εξηγήσουν, σε πολίτες και επαγγελματίες, ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε την αναστολή της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου στις περιοχές τους λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων.

Για το σκέλος της στήριξης των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή δραστηριοτήτων, και με φόντο τις πληροφορίες που διακινούνται από τοπικά μέσα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα δοθεί η στήριξη που δίνεται στις επιχειρήσεις και στην υπόλοιπη χώρα.

Στα… κάγκελα οι καταστηματάρχες στην Πάτρα

Την άποψη πως η Πάτρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο εξέφρασε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στον υφυπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα που πρέπει και να ικανοποιήσει τα αιτήματα που υπάρχουν προκειμένου να στηριχθούν όσοι έχουν χτυπηθεί από τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Πηγή: newsbomb.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact