ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ

«Έχουμε καθημερινά 7-8 εισαγωγές. Είναι σταθερές περίπου, δεν έχουν αυξηθεί. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε πολλές περισσότερες και τρομοκρατηθήκαμε. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί ο αριθμός, αλλά παραμένει ψηλά», ανέφερε η Μινά Γκάγκα, πνευμονολόγος και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Αναφερόμενη στο ποια είναι σήμερα η εικόνα στις εντατικές, η ίδια σημείωσε ότι «Υπάρχουν άδεια κρεβάτια. Κάθε φορά που γυρνάει μια μονάδα σε μονάδα για κορωνοϊό μειώνονται κρεβάτια για άλλα προβλήματα. Δεν κινδυνεύουμε αυτή τη στιγμή, αλλά αν οι αριθμοί είναι αυξημένοι όπως την περασμένη εβδομάδα, μπορεί να κινδυνεύουμε. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν πιστεύουμε στον ιό ή ότι δεν φοράμε μάσκα».

«Τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα όσο προσπαθούμε όλοι μαζί. Αυτό είναι το στοίχημα που έχει φέρει η πανδημία. Το να προσπαθήσουμε και να δουλέψουμε όλοι για όλους. Δεν έχει νόημα αλλιώς. Έχει σημασία το πώς φέρεται ο καθένας από εμάς. Ένα μικρό ποσοστό μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα», τόνισε η κ. Γκάγκα στη συνέχεια.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, η. κ. Γκάγκα είπε ότι «Δεν γνωρίζω και ελπίζω ότι δεν θα είναι στο τραπέζι ένα γενικό lockdown. Αν χειροτερέψουν τα πράγματα πολύ, φαντάζομαι ότι θα είναι μία μοιραία λύση. Αλλά δεν το θέλουμε αυτό».

«Σε μέρη που ακόμα και έξω ερχόμαστε σε κοντινές αποστάσεις, είναι σημαντικό να φοράμε μάσκα. Θα προτιμούσα να το κάνουμε από μόνοι μας αυτό», τόνισε η ίδια σχετικά με το αν θα εφαρμοστεί ως μέτρο η υποχρεωτική καθολική χρήση μάσκας.

«Αυτοί που δεν πιστεύουν, τους παρακαλώ να έρθουν στο νοσοκομείο να δουν τι γίνεται. Ακόμη και αν δεν το πιστεύουν ας το αναλάβουμε σαν μέτρο που προστατεύει τους γύρω μας», είπε κλείνοντας απευθυνόμενοι στους αρνητές του ιού.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact