ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ

«Έχουμε καθημερινά 7-8 εισαγωγές. Είναι σταθερές περίπου, δεν έχουν αυξηθεί. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε πολλές περισσότερες και τρομοκρατηθήκαμε. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί ο αριθμός, αλλά παραμένει ψηλά», ανέφερε η Μινά Γκάγκα, πνευμονολόγος και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Αναφερόμενη στο ποια είναι σήμερα η εικόνα στις εντατικές, η ίδια σημείωσε ότι «Υπάρχουν άδεια κρεβάτια. Κάθε φορά που γυρνάει μια μονάδα σε μονάδα για κορωνοϊό μειώνονται κρεβάτια για άλλα προβλήματα. Δεν κινδυνεύουμε αυτή τη στιγμή, αλλά αν οι αριθμοί είναι αυξημένοι όπως την περασμένη εβδομάδα, μπορεί να κινδυνεύουμε. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν πιστεύουμε στον ιό ή ότι δεν φοράμε μάσκα».

«Τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα όσο προσπαθούμε όλοι μαζί. Αυτό είναι το στοίχημα που έχει φέρει η πανδημία. Το να προσπαθήσουμε και να δουλέψουμε όλοι για όλους. Δεν έχει νόημα αλλιώς. Έχει σημασία το πώς φέρεται ο καθένας από εμάς. Ένα μικρό ποσοστό μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα», τόνισε η κ. Γκάγκα στη συνέχεια.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, η. κ. Γκάγκα είπε ότι «Δεν γνωρίζω και ελπίζω ότι δεν θα είναι στο τραπέζι ένα γενικό lockdown. Αν χειροτερέψουν τα πράγματα πολύ, φαντάζομαι ότι θα είναι μία μοιραία λύση. Αλλά δεν το θέλουμε αυτό».

«Σε μέρη που ακόμα και έξω ερχόμαστε σε κοντινές αποστάσεις, είναι σημαντικό να φοράμε μάσκα. Θα προτιμούσα να το κάνουμε από μόνοι μας αυτό», τόνισε η ίδια σχετικά με το αν θα εφαρμοστεί ως μέτρο η υποχρεωτική καθολική χρήση μάσκας.

«Αυτοί που δεν πιστεύουν, τους παρακαλώ να έρθουν στο νοσοκομείο να δουν τι γίνεται. Ακόμη και αν δεν το πιστεύουν ας το αναλάβουμε σαν μέτρο που προστατεύει τους γύρω μας», είπε κλείνοντας απευθυνόμενοι στους αρνητές του ιού.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact