ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό το βίντεο πρέπει να προβληματίσει πολύ σοβαρά την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι δύο έθνη με πολλές ομοιότητες. Κοινό τους στοιχείο είναι πως αμφότερα τα δύο κράτη αντιμετωπίζουν σοβαρές απειλές εναντίον της εθνικής τους ασφάλειας σε επίπεδο συμβατικής και ασύμμετρης απειλής.

Το βίντεο που είδαμε αποτελεί αφορμή για ένα σύντομο σχόλιο.

Χθες ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον «Alpha 98,9» ανέφερε πως δεν «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς», εννοώντας πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα αύξησης της θητείας.

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει να αρεσκόμαστε σε ευχολόγια και όλα να τα μετράμε με γνώμονα το πολιτικό κόστος. Ως εκ τούτων παρά το γεγονός πως η θητεία επιβάλλεται να αυξηθεί τουλάχιστον στους 14 μήνες ώστε να υπάρχει επαρκής επάνδρωση κανείς δεν το τολμά.

Το σύνολο του πολιτικού κόσμου τρέμει στην ιδέα να αυξηθεί η θητεία μήπως και δυσαρεστηθούν οι κομματικές νεολαίες. Και φυσικά όχι μόνον πρέπει να αυξηθεί η θητεία αλλά κυρίως να αναβαθμιστεί ποιοτικώς και να εντατικοποιηθεί η παρεχόμενη εκπαίδευση.

Ούτε καν δεν παίρνεται απόφαση για στράτευση στα 18 ώστε να περιοριστεί το κύμα των φυγόστρατων.

Οι Ισραηλινοί άριστοι γνώστες των ψυχολογικών επιχειρήσεων δημιούργησαν το παρακάτω βίντεο. Δείχνει τους νεαρούς μαθητές και μαθήτριες που προετοιμάζονται να αφήσουν τα θρανία των σχολείων και να ενταχθούν στη στρατιωτική οικογένεια. Οι άνδρες για τρία έτη και οι γυναίκες για δύο. Ασφαλώς και ένα αντίστοιχο βίντεο πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα.

Και δεν είναι μόνον η θητεία…

Στην Ελλάδα πασχίζουμε τόσα χρόνια να κάνουμε μια δομή δυνάμεων που δεν θα εξυπηρετεί τις τοπικές κοινωνίες και τις συντεχνίες των στρατιωτικών αλλά το επιχειρησιακό όφελος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετεγκατάσταση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Άλλο παράδειγμα.

Ο νέος ΥΕΘΑ δεν θέλησε να καταργήσει το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης στην Καβάλας ενώ είχε παρθεί η σχετική απόφαση.

Το ΠΝ δεν κλείνει τη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου στη Θεσσαλονίκη ή τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου στη Κέρκυρα δεδομένου πως πρέπει να υπάρχει ΠΝ στη Θεσσαλονίκη ή τη Κέρκυρα ώστε να γίνονται τα ρουσφέτια των τοπικών βουλευτών.

Ο ΕΣ εξακολουθεί να διατηρεί στρατόπεδα και σχηματισμούς στην ηπειρωτική χώρα ή να μην ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του με γνώμονα το επιχειρησιακό όφελος. Και άλλα πολλά.

Δεν έχουμε αντιληφθεί ως κοινωνία και ως πολιτικός κόσμος πως η αποτροπή έχει τίμημα. Οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό.

Όλα είναι θέμα κουλτούρας και νοοτροπίας.

Η εθνική άμυνα δεν είναι μόνον υπόθεση των στρατιωτικών. Έχει πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Γι αυτό και σας καλούμε να δείτε το παρακάτω βίντεο και ελπίζουμε να δούμε κάτι αντίστοιχο και σε εθνικό επίπεδο.

You can’t learn this in a classroom

When Israelis finish high school, they learn the greatest lesson of them all:

Δημοσιεύτηκε από Israel Defense Forces στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

πηγή: defencereview.gr

Kάντε κλικ για να συνεχίσετε

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μήπως μας δουλεύουν;

Τελικά μήπως μας δουλεύουν; Και αυτό δεν είναι…

Κωνσταντίνου: Είμαστε όλοι Πακιστανοί!

Ο λόγος για τον Πέτρο Κωνσταντίνου,που πριν από…

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στον ελληνικό στρατό

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ο υφυπουργός…

Εκτός ελέγχου ο απελπισμένος Ερντογάν – Τύπωσε 56 δισ. λίρες καταγγέλει η αντιπολίτευση

Τουρκία: Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει…

Καλά νέα: Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας

Η οικονομική ζημία που έχει προκαλέσει η πανδημία…
contact