ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι Βομβιστές που σκόρπισαν με αίμα τις Βρυξέλλες

Τόσο ο Λααχράουι όσο και ο Αμπρινί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, καθώς δεν εντοπίστηκαν κατά τις τελευταίες επιδρομές της αστυνομίας στο Βέλγιο, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με μια θεωρία που αναφέρει η Telegraph, οι δύο άνδρες, συνεργάτες του Αμπντεσλάμ, μπορεί να βιάστηκαν να εξαπολύσουν τις σημερινές επιθέσεις, φοβούμενοι ότι κατά την ανάκριση ο εγκέφαλος του Παρισιού θα «έσπαγε» και θα αποκάλυπτε την κρυψώνα τους.

Διαβάστε ακόμα:

Hurriyet: Πιάστηκε βομβιστής αυτοκτονίας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Ο Λααχράουι, ένας 24χρονος συριακής καταγωγής, φέρεται να έφυγε από τη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2013 και να ταξίδεψε χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ως την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Αμπνεσλάμ. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι το DNA του βρέθηκε σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.

Ο Αμπρινί είναι ένας 30χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής. Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε συναντηθεί με τον Αμπντεσλάμ αμέσως πριν τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη

Πλάνα απο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δείχνει τους τρεις ύποπτους που συνδέονται με την επίθεση στο αεροδρόμιο του Zaventem,Βρυξέλλες,

Πλάνα απο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δείχνει τους τρεις ύποπτους που συνδέονται με την επίθεση στο αεροδρόμιο του Zaventem,Βρυξέλλες,

upl56f17ed921f59
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα μέσω ιστοσελίδας που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές.

Στο μεταξύ, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους επιχαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

«Το Ισλαμικό Κράτος θα σας αναγκάσει να επανεκτιμήσετε τον τρόπο με τον οποίο φέρεστε 1.000 φορές πριν εκστρατεύσετε για να σκοτώσετε ξανά μουσουλμάνους, τώρα πια υπάρχει ένα κράτος το οποίο τους υπερασπίζεται», ανέφερε υποστηρικτής της οργάνωσης στο Twitter, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η ανακοίνωση:

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου πραγματοποίησαν μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων, με ζώνες και συσκευές εκρηκτικών, την Τρίτη, στοχεύοντας στο αεροδρόμιο και στον κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου, τις Βρυξέλλες, μια χώρα που συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου άνοιξαν πυρ μέσα στο αεροδρόμιο του Zaventem, πριν πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά που είχαν πάνω τους αρκετοί από αυτούς, την ώρα που ένας μάρτυρας-βομβιστής πυροδότησε τη ζώνη εκρηκτικών που είχε στο σταθμό του μετρό του Maalbeek. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερους από 230 νεκρούς και τραυματίες».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact