ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο πλουσιότερος Έλληνας για το 2018!

Η εταιρεία του είναι σήμερα από τις πιο επιτυχημένες παγκοσμίως, έχει στο δυναμικό της πάνω από 4.000 άτομα, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2015 ανακοίνωσε την απόφασή της να δραστηριοποιηθεί και στον χώρο του ποδοσφαίρου, ανακοινώνοντας, παράλληλα, και τη συμφωνία της με τις Λίβερπουλ, Στόουκ, Σεβίλλη και Πόρτο.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», ο Τζιμ Ντέιβις παραμένει ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο και για το 2018. Ο ελληνικής καταγωγής 75χρονος δισεκατομμυριούχος είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας New Balance με περιουσία 5,3 δισ. δολάρια (4,5 δισ. ευρώ) και καταλαμβάνει την 365η θέση στη λίστα forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γης για το 2018.

Γεννήθηκε το 1943 στην Αμερική, από Έλληνες μετανάστες και σπούδασε Βιολογία και Χημεία στο Middlebury College, από όπου αποφοίτησε το 1966.

Το 1972, σε ηλικία μόλις 29 ετών, αγόρασε την εταιρία New Balance, η οποία από το 1906 κατασκεύαζε παπούτσια και μαζί με 6 άτομα προσωπικό, έφτιαχναν περίπου 30 ζευγάρια την ημέρα.

Στόχος του νεαρού επιχειρηματία ήταν να δημιουργήσει εξειδικευμένα, άνετα παπούτσια για ανθρώπους της εργατικής τάξης, που περνούσαν πολλές ώρες σε ορθοστασία.

Το 1976, η New Balance κυκλοφόρησε το παπούτσι που την έκανε παγκοσμίως γνωστή το «320» με χαραγμένο το σήμα «Ν». Ήταν το νούμερο ένα αθλητικό παπούτσι τρεξίματος τόσο για την εφαρμογή του, όσο και για την άνεσή του. Στη συνέχεια, θέλοντας να δείξει ότι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες δημιούργησε το «Ma και Pa Balance» και για την προώθησή του, η εταιρία δεν επέλεξε κάποιον αθλητή, αλλά ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Οι πωλήσεις της New Balance εκτοξεύθηκαν από τα 100.000 δολάρια το 1972 στα 1,3 εκατομμύρια δολάρια το 1976, ξεπέρασαν τα 80 εκατομμύρια στη δεκαετία του 1980 και το 2002 τα 1,3 δισ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact