ΥΓΕΙΑ

Άφτρες στο στόμα: Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε άμεσα

Οι άφτρες είναι από τις πιο ενοχλητικές στοματικές παθήσεις που μπορεί να μας συμβούν. Δεν έχουν εξακριβωθεί οι αιτίες που εμφανίζονται, αλλά ορισμένοι παράγοντες που τις προκαλούν είναι η υπερευαισθησία σε βακτήρια, η μόλυνση, η ορμονική διαταραχή, το στρες και η έλλειψη ορισμένων βιταμινών.

Συνήθως εμφανίζονται στο εσωτερικό από το μάγουλο και από τα χείλη και σπανιότερα στη γλώσσα και τα ούλα. Τις περισσότερες φορές εξαφανίζονται από μόνες τους μετά από περίοδο μίας ή δύο εβδομάδων.

Οι πιο διαδεδομένοι τρόποι αντιμετώπισης είναι ειδικές αλοιφές και φάρμακα που είναι διαθέσιμες στα φαρμακεία, καθώς και επέμβαση με λέιζερ για ακραίες περιπτώσεις.

Παρόλα αυτά, έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Quintessence International έδειξε ότι υπάρχει ένα υλικό που έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας και είναι το ίδιο αποτελεσματικό για τις άφτρες.

Πρόκειται για το μέλι. Στην έρευνα που έγινε από Σαουδάραβες επιστήμονες, συμμετείχαν 94 άτομα που είχαν συνολικά 180 άφτρες στο στόμα τους. Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε τρία γκρουπ.

Τα άτομα του πρώτου γκρουπ χρησιμοποίησαν μέλι επάνω στις άφτρες τους, μετά από κάθε γεύμα και αφότου πρώτα είχαν καθαρίσει το σημείο με ένα καθαρό, βρεγμένο κομμάτι βαμβάκι.

Την ίδια διαδικασία, αλλά χρησιμοποιώντας κορτικοστεροειδή (συνθετική μορφή κορτιζόνης) ή μια άλλη φαρμακευτική πάστα που δρα ως προστατευτικό επίθεμα πάνω από την άφτρα, ακολούθησαν τα μέλη των άλλων δύο γκρουπ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που χρησιμοποίησαν μέλι για να αντιμετωπίσουν τις άφτρες είχαν λιγότερες μέρες πόνου (1 ημέρα έναντι 3-5 ημερών) και ταχύτερη μείωση της φλεγμονής και του μεγέθους της άφτρας, σε σύγκριση με τα μέλη των άλλων δύο γκρουπ.

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι το μέλι έχει αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες, λόγοι που αποτέλεσαν και το έναυσμα των επιστημόνων για τη συγκεκριμένη έρευνα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact