ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για τους αγνοούμενους στο Euroferry Olympia

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Η φωτιά που μαίνεται στο πλοίο δυσκολεύει τις έρευνες του Λιμενικού για αυτό τον λόγο συνδράμει και ειδική ναυαγοσωστική ομάδα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ οι οποίοι περιμένουν να σβήσει κάπως η φωτιά για να επιχειρήσουν πάνω στο πλοίο.

Ενδεικτικό είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν γνώση της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο, το θερμικό φορτίο στο εσωτερικό του πλοίου είναι πολύ μεγάλο, καθώς επικρατούν θερμοκρασίες πάρα πολύ υψηλές που φτάνουν τους 600 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα υπενθυμίζεται πως στις δεξαμενές του πλοίου φέρεται να υπάρχου πάνω από 700 τόνοι καύσιμα.

Πλακιωτάκης: Εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα πάνω στο πλοίο

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα, αλλά και κλιμάκιο της ελληνικής υπηρεσίας ναυτικών ατυχημάτων βρίσκονται στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος. Σε ό,τι αφορά δε στους Έλληνες που αγνοούνται, σύμφωνα με τον υπουργό, ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι κρητικής καταγωγής, αλλά και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα. Σημείωσε δε ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών ήταν μια ηρωική πράξη, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Μάχη με το χρόνο και τις φλόγες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων

Η ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ που συμμετέχει στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοούμενων καταβάλει κάθε προσπάθεια. Υπενθυμίζεται πως ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων είναι 12, καθώς το ένα από τα δύο άτομα που απεγκλωβίστηκαν και διασώθηκαν από το γκαράζ του πλοίου δεν ήταν στην επίσημη λίστα των επιβατών. Μάλιστα αυτή η διαπίστωση προκάλεσε προβληματισμό καθώς πλέον εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να υπάρχουν και άλλοι επιβάτες που μπορεί να ήταν στο πλοίο και να μην υπήρχε το όνομα τους στην επίσημη λίστα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, τους δύο οδηγούς εντόπισε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που επιβιβάστηκε στο πλοίο με ελικόπτερο. Άμεσα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσε στο σημείο προς παραλαβή των δύο οδηγών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Αγώνας για να πέσουν οι θερμοκρασίες

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης στην Κέρκυρα, Γιώργος Γλυκοφρύδης. «Χτες ξεκινήσαμε μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας, μεταβήκαμε στο σημείο. Ευτυχώς στο σημείο επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, δυστυχώς όμως η φωτιά ήταν εκτεταμένη, από άκρη σε άκρη στο πλοίο. Οι θερμοκρασίες ήταν απίστευτες, άρχισαν να λιώνουν οι λαμαρίνες. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι άνθρωποι της ΕΜΑΚ έσωσαν δύο άτομα», περιέγραψε ο κ. Γλυκοφρύδης.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται ρίψη νερού στο πλοίο για να μπορέσει να πέσει η θερμοκρασία του. Δε θέλουν να βυθιστεί το πλοίο, θέλουν να πέσει η θερμοκρασία και να φύγει ο καπνός για να μπορέσουν να μπουν μέσα. Δεν ξέρω τι ποσότητα νερού έχει εισέλθει στο καράβι. Έχουν έρθει και άλλα δύο ρυμουλκά, και γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Φωτ. Reuters

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact