ΚΟΣΜΟΣ

Άγρια επίθεση σε 20χρονο μετανάστη στη Γερμανία

Ο νεαρός έχει σπασμένη μύτη και πολλά αιματώματα στο πρόσωπο και στο σώμα

Ένας νεαρός μετανάστης έγινε στόχος ξενοφοβικών ύβρεων και κατόπιν ξυλοκοπήθηκε άγρια από τρεις άνδρες στο Βίσμαρ το βράδυ της Τετάρτης, επίθεση που καταγράφηκε ενώ ακόμη η γερμανική κοινή γνώμη παραμένει σοκαρισμένη από τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις της άκρας δεξιάς στην άλλοτε ΓΛΔ εναντίον των προσφύγων.

Ο 20χρονος μετανάστης, η εθνικότητα του οποίου δεν διευκρινίστηκε, επέστρεφε στο σπίτι του με τα πόδια όταν «τον σταμάτησαν τρία πρόσωπα που μίλαγαν γερμανικά, τα οποία τον προσέβαλαν με ξενοφοβικό τρόπο», ανέφερε η αστυνομία του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.

Δύο από αυτούς κατόπιν τον χτύπησαν στο πρόσωπο και ο τρίτος στην πλάτη και τα πλευρά με αλυσίδα.

Οι δράστες συνέχισαν να χτυπούν το θύμα αφού είχε πέσει στο έδαφος, πριν τραπούν σε φυγή.

Ο νεαρός έχει σπασμένη μύτη και πολλά αιματώματα στο πρόσωπο και στο σώμα, διευκρίνισε η αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτή η επίθεση ρατσιστικού χαρακτήρα στη Βίσμαρ, στις γερμανικές ακτές στη Βαλτική Θάλασσα, διαπράχθηκε την ώρα που η Γερμανία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ογκώδεις διαδηλώσεις της άκρας δεξιάς σε μια άλλη πόλη της πρώην ΓΛΔ, την Κέμνιτς, στη Σαξονία.

Την Κυριακή περίπου 800 ακροδεξιοί έκαναν πορεία στους δρόμους της Κέμνιτς, σε μια περιοχή όπου η άκρα δεξιά και οι νεοναζί διαθέτουν ισχυρά ερείσματα, διαμηνύοντας ότι αρχίζουν «κυνήγι των ξένων».

Την επομένη, ξέσπασαν βίαια επεισόδια σε νέα συγκέντρωση με τη συμμετοχή περίπου 6.000 ακροδεξιών — πολλοί από αυτούς έκαναν τον ναζιστικό χαιρετισμό — όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκατοντάδες αντιδιαδηλωτές, μέλη οργανώσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, ενώ η αστυνομία δεν είχε αναπτύξει επαρκή δύναμη.

Το γεγονός το οποίο πυροδότησε τις διαδηλώσεις ήταν ο φόνος ενός 35χρονου Γερμανού σε καυγά που ξέσπασε στο περιθώριο τοπικής γιορτής την Κυριακή. Τα κίνητρα δεν είναι σαφή. Η αστυνομία συνέλαβε δύο εικοσάρηδες υπόπτους, έναν Σύρο κι έναν Ιρακινό.

Έκτοτε, η ακροδεξιά κινητοποιείται εναντίον των προσφύγων και της κυβέρνησης υπό την Άγγελα Μέρκελ, στην οποία προσάπτει πως επέτρεψε την έλευση 1 εκατομμυρίου και πλέον αιτούντων άσυλο το 2015 και το 2016. Πολλοί από τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο αυτούς είναι Σύροι και Ιρακινοί. Οι υποστηρικτές της ακροδεξιάς φωνάζουν συνθήματα όπως «έξω οι ξένοι» και «είμαστε ο λαός».

Νέες διαδηλώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα και το Σάββατο — αυτήν την τελευταία υποστηρίζει το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact