ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγριο «πέσιμο» στον Χαρδούβελη από μέλη Επιμελητηρίων: «Ο ΕΝΦΙΑ είναι πιο δίκαιος» η φράση που εξόργισε

Μάλλον δυσάρεστες θα είναι οι αναμνήσεις του υπουργού Οικονομικών από την πρώτη του παρουσία στη ΔΕΘ, καθώς στην καθιερωμένη ομιλία ενώπιον των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων όλης της χώρας, δέχθηκε πρωτοφανούς έντασης επίθεση όταν άρχισε να αναπτύσσει το σκεπτικό του για τη φορολογία και ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ.

«Ο φόρος είναι πιο δίκαιος, έπιασε και τα μη ηλεκτροδοτούμενα» ανέφερε ο Γκ. Χαρδούβελης, προκαλώντας την αντίδραση των παριστάμενων, οι οποίοι φώναζαν για τις επιβαρύνσεις στις αγροτικές περιοχές. Σε αυτό το σημείο, ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να πει ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις υψηλές αντικειμενικές αξίες, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί άμεσα αφού δεν υπάρχουν συναλλαγές άρα και εμπορικές αξίες για να γίνει ασφαλής σύγκριση, αλλά οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν, υποχρεώνοντας τον Γκίκα Χαρδούβελη να σημειώσει ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι δικό του δημιούργημα. «Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι δικό μου δημιούργημα και δεν θα απολογηθώ για αυτό» τόνισε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών.

Το επεισόδιο δεν σταμάτησε, όμως, εκεί, αφού σε μάλλον πρωτόγνωρα οξύ ύφος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κ. Μίχαλος «πυροβόλησε» κατά του υπουργού Οικονομικών και των αναφορών που είχε κάνει λίγο νωρίτερα περί «ξεβολέματος» των Επιμελητηρίων.

Καταχειροκροτούμενος από το πολυπληθές ακροατήριο, ο πρόεδρος της ΚΕΕ σημείωσε ότι δεν πρόκειται να έλθουν ούτε ξένες ούτε εγχώριες επενδύσεις όσο υπάρχει αυτό το δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον, με την υψηλή φορολογία και τη γραφειοκρατία, φωνάζοντας ή μάλλον κραυγάζοντας ότι τα Επιμελητήρια θρηνούν 230.000 επιχειρήσεις που έβαλαν «λουκέτο».

Θα φτάσουμε στο απόλυτο μηδέν” τόνισε ο Κ. Μίχαλος, ενώ ο υπουργός Οικονομικών εμφανώς αμήχανος από το κλίμα που συνάντησε ολοκλήρωσε μάλλον πρόωρα την ομιλία του. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι όταν κάθισε στη θέση του ο Γκ. Χαρδούβελης, ο Κ. Μίχαλος με δηκτικό τρόπο τον ευχαρίστησε λέγοντας «ελπίζω αύριο ο Πρωθυπουργός να είναι πιο κατατοπιστικός από εσάς».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact