ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγρότες: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μετά την «ανάσα» με τα ποσά της κρατικής αρωγής και την τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τα αγροτικό ρεύμα, ένα πλήρες ενεργειακό πακέτο και για τις πρωτοβουλίες για τους πληγέντες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης για δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές, τονίζοντας σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», από τις Βρυξέλες πως το Αγροτικό αποτελεί ένα «σύνθετο ζήτημα» με ευρωπαϊκό, εθνικό αλλά και περιφερειακό χαρακτήρα. Ανέφερε πως η Κυβέρνηση θα εστιάσει στην ανακούφιση από το ενεργειακό κόστος και συνολικά στη μείωση του κόστους παραγωγής. Παράλληλα, μίλησε για ανάγκη αναθεώρησης της ΚΑΠ και την ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο και για «παρασκηνιακό αγώνα της Ελλάδας», με στόχος τη συμφωνία των τροποποιήσεων στο καθεστώς αγροανάπαυσης, με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν για φέτος πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα για έλληνες αγρότες.

Οι πρωτοβουλίες για τους πληγέντες
Ως συνέχεια των δύο πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, πρόκειται να ανακοινωθούν μέτρα για τα επιπλέον 5000-10000 ευρώ που ακολουθούν την πρώτη αρωγή, καθώς και την τροπολογία που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή για το αγροτικό ρεύμα στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023.

Η τροπολογία αφορά τους αγρότες που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel» και προβλέπεται αναστολή είσπραξης για δύο έτη (2024-2025) των απλήρωτων οφειλών για αγροτικές χρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας που αφορούν καταναλώσεις μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2023.

Επιπλέον, οι δικαιούχοι της πρώτης αρωγής, θα μπορούν να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα για επιπλέον πρώτη αρωγή 5000 ή 10000 ευρώ σε περιπτώσεις που κρίνουν πως έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές στα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact