ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος κατά «ανεύθυνου» Ερντογάν: Αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι ο Μόρσι δολοφονήθηκε

Η Τουρκία εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ΟΗΕ θα διερευνήσει τον θάνατο

«Αβάσιμος» είναι ο ισχυρισμός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως ο πρώην πρόεδρος Μόρσι δολοφονήθηκε, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αιγύπτιος υπουργός καταγγέλλει την ανευθυνότητα του Τούρκου προέδρου που εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ΟΗΕ θα διερευνήσει τον θάνατο του Μόρσι. «Εκείνοι που ευθύνονται θα λογοδοτήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά, σε μια σπάνια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξένους δημοσιογράφους, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μόρσι υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Αδελφών Μουσουλμάνων που είχε ανατραπεί από τον αιγυπτιακό στρατό το 2013, απεβίωσε τη Δευτέρα μετά από ξαφνική κατάρρευση, στο δικαστήριο, στο Κάιρο. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου, ο θάνατος προήθλε από καρδιακή προσβολή. Ο Ταγίπ Ερντογάν όμως, αμφισβητεί την εκδοχή αυτή και ισχυρίζεται δημοσίως πως πρόκειται περί δολοφονίας. Η Τουρκία «θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να οδηγήσει την Αίγυπτο σε δίκη ενώπιον διεθνών δικαστηρίων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε απάντηση προς την Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι ανακοίνωσε πως η Αίγυπτος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε απειλές. «Μια τέτοια ατεκμηρίωτη κουβέντα, με την οποία (ο Ερντογάν) γεμίζει τις ομιλίες και τις δηλώσεις του, αντανακλά απλώς το γεγονός της στενής του σχέσης με την τρομοκρατική οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων», ανέφερε σε γραπτή δήλωση ο Σούκρι, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ανεύθυνες» τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου.

Οι σχέσεις της Αιγύπτου με την Τουρκία είναι αρκετά τεταμένες από το 2013, όταν ο Μόρσι ανετράπη από τον στρατό, ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του. Ο Μόρσι ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας αλλά παράλληλα προκάλεσε και μεγάλο διχασμό. Μετά από την ανατροπή του, είχε συλληφθεί από τις αρχές και ακολούθησε μια σειρά από δίκες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact